Çocuklar Evi’nde Yaşanan Tarihin Son İzleri

11.11.2011
1918 Çanakkale doğumlu, Çanakkale’nin ilk kadın milletvekili 24 Mart 1963 yılında kurduğu Gülsen Anaokulu ile Türkiye’nin ilklerine imza atan Zekiye Gülsen ÇOMÜ Çocuklar Evi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında milletvekilliği zamanında karşılaştığı zorluklar konusunda bilgi vererek şunları söyledi:
“Ben burada kendimi buldum. Milletvekilliği yaptığım zamanlarda İlkokullar bitti de okul öncesi mi kaldı diye herkes bana muhalefet olmuştu. Eğer birisi size karşı geliyorsa ya bilgisi azdır, ya zamanı değildir ya da yeri değildir.”

Ağaç dikeceksen de ne zaman meyve verecek derler ya ben emeklerimin koruluk olduğunu gördüm diyen Gülsen seneler önce okul öncesi için yaptığı çalışmalarının sonuçlarını Çocuklar Evi’nde en iyi şekilde gördüğünü ifade etti.

Ziyarette Çocuklar Evi çalışanları Zekiye Gülsen’e yapılan dersler, etkinlikler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Gülsen, yapılan çalışmaları takdir ederek “Halden anlamak yetmez zamana uyum sağlamak gerekir. Çocuklarımızın sizden mezun olduktan sonra da bu sevgi ve ilgiyi görebilmelerini diliyorum” dedi.

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.