Kent Kültürüne Yönelik AB Gençlik Projesi Gerçekleşti

03.11.2011

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) AB Gençlik ve Kültür Programları koordinatörlüğünün desteği ile Aegee – Çanakkale tabanlı “Kentin Genç Pırıltıları” ekibi (Uğur Güven Adar, Yeliz Şenkaya, Ayça Böcü, Mustafa Remzi Gencer, Esra Sucu, Hasan Hakan Başaran, İlker Tunçer, Gizem Yükselen)‘in yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen TR-11-383-2011-R3 referans numaralı “City Talks – Şehir Sohbetleri” isimli Avrupa Birliği Gençlik Projesi gerçekleşti.

Estonya, Almanya, İtalya, Fransa ve Türkiye’den fotoğrafa ilgi duyan toplam 26 Genç Katılımcı ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Belediyesi, Şakir’in Yeri, Truva Turizm, Mask Bar, Sea Side Restaurant işbirliğinde olan program 23 – 30 Ekim 2011 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşti. Proje kapsamında Kent Kültür Bilincini, Avrupa Boyutunda Geliştirmek ve Avrupa’dan gelen gençler ile birlikte bu amaç çerçevesinde ortak paylaşımlarda bulunmak hedefleniyor.

Avrupa'dan gelecek genç fikir ortakları ile planlanan faaliyetlerde, gençleri şehir yaşamında "aktif tutarak", proje süresince durağan hayatın farklı boyutlarını medya materyallerini kullanarak düşüncelerini özgürce ifade edecekleri çeşitli platformlar sağlandı.

Proje T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında Avrupa Komisyonun’dan sağlanan hibe ile gerçekleşti.

Konuyla ilgili fotoğrafları görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.