İkinci Canlı Deniz Kaplumbağası Vakası Çanakkale’de

31.10.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi konuyla ilgili şu açıklamaya yaptı:

“6 Ekim 2011 gecesi Gökçeada açıklarında bulunan Caretta caretta türü yetişkin dişi bir deniz kaplumbağası dalma sorunu gerekçesiyle İstanbul Sualtı A.Ş. (Turkuazoo) tarafından teslim alınmıştır. Turkuazoo, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile irtibata geçmiş ve uzman önerileri doğrultusunda hareket etmiştir. Geniş imkânlara sahip olan Turkuazoo’da yapılan tetkik ve muayeneden sonra Gökçeada ismi verilen deniz kaplumbağasında herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır. Refleksleri, beslenmesi, dışkılaması ve kan değerleri normal olduğu için sağlıklı olduğu kanısına varılan kaplumbağanın doğaya salınmasına karar verilmiştir. Gökçeada, 28 Ekim 2011 günü Çanakkale’ye getirilmiş, ÇOMÜ-DEKUM yetkilileri tarafından teslim alınarak Veteriner hekim Özay Bedizci tarafından yeniden muayene edilmiş, 29 Ekim 2011 tarihinde hayvanın doğal göçü ile gelmiş olabileceği tahmin edilen Gülpınar-Kumbağlar mevkiinden Çevre Orman Çanakkale İl Müdürlüğü denetiminde salınmıştır.”

Daha fazla bilgi için ALO-DEKUM 0538 4161636’u arayabilirsiniz.

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için tıklayınız.