Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

27.10.2011

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (BİİBF) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurul toplantısı Dekanlık Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan BİİBF Dekanı Prof. Dr. Yücel Acer Fakülte’de son dönemde yaşanan gelişmeleri öğretim elemanları ile paylaştı:

“Fakültemiz öğretim elemanlarının barınma ihtiyaçlarına yönelik Biga Belediyesi tarafından tahsis edilen on daire için öncelikle teşekkür ediyoruz. Bu dairelerin ikisi misafirhane olarak düzenlenmiştir. Diğer sekiz daire ailelerin rahatça kullanabileceği niteliktedir ve doğalgaz, elektrik, su bağlantılarıyla ilgili süreç İdari Mali İşler Daire Başkanlığınca takip edilmektedir. Bilindiği üzere YÖK öğrenci kontenjanımızı sürekli arttırmaktadır. Ek binalarımızdaki amfi ve dersliklerde zaten ses sitemlerimiz bulunmaktaydı. Sınıflarımızdaki öğrenci sayısının artması nedeniyle oluşan ihtiyaç üzerine derslik bloğumuzdaki yedi büyük dersliğe de yankı azaltmak, ses yalıtımı sağlamak üzere duvar panoları monte edildi. Akbank’ın öncülüğünde Fakülte yerleşkesine ATM cihazı kuruldu ve Ziraat Bankası da yakında bir ATM kuracak. Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında sekiz adet kamelya için zemin çalışmaları Üniversitemizce yapılmış, kamelya siparişleri de verilmiş ve iki hafta sonra monte edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca ağaçlandırma çalışmaları yürütülmektedir. Yönetici Topluluğu’nun bir kamelya ve çevresinin peyzajı için girişimleri bulunmaktadır. Yine Belediye’nin katkılarıyla Fakültemizde 1000 adet erguvan fidan dikimi için çalışmalar sürmektedir.

Lisansüstü eğitim için yeni yer tahsisleri ile dört tane lisansüstü derslik oluştuğunu belirten Prof. Dr. Acer açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Eğitim öğretim kalitesine yönelik olarak bu dönem tüm bölümlerimizde uygulamaya başladığımız seçmeli ders sistemi geçiş sürecinde sıkıntılar yaşanıyor olsa da olumlu bir gelişmedir ve daha iyi işleyecektir. Bu süreçte yaşanan sıkıntıların bir kısmı Öğrenci Bilgi Sistemi ile bağlantılı olmaktadır ancak bu konu da Rektörlüğümüz bünyesinde ele alınmaktadır. Uluslararası İlişkiler Bölümünde bu yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı başladı. Diğer bölümlerimizde de bunun yaygınlaştırılması için çalışmalar bekliyorum. Bunu destekleyebilecek şekilde Yabancı Diller Yüksekokulu’muzun da öğretim elemanı kapasitesi hızla artmaktadır. Yoklamalarla ilgili olarak da şunu söyleyebilirim ki, derse devamın takibine ilişkin ilk defa bu kadar açık net bir mesaj vermek zorundaydık. Derslere katılımın öğrencilere katkısı düşünüldüğünde bu meseleye daha fazla önem veriliyor olması önemli faydalar sağlayacaktır. Genç arkadaşlarımızı daha çok bilimsel araştırma yapmaya davet ediyorum. Bunu yapmazsak Lise düzeyine gerileriz ve öğrencilerimize vermek istediklerimizi istediğimiz düzeyde aktaramayız. Elbette, Üniversite tarafından bu konuda desteklenmeliyiz ancak bizlerinde katılma talebinde bulunduğumuz sempozyum ve kongrelerin kaliteli ve devlet bütçesi harcamaya değer olmasına özen göstermeli ve daha iyisini hedeflemeliyiz. Öğretim elemanlarımızın bilimsel araştırma ve toplantılara katılım için yurt dışına çıkma arzusunu olumlu karşılıyorum. Üniversitemizden bu konuda daha önce destek alamamış üç arkadaşımız şu an yurt dışında doktora sonrası çalışma için gönderilmiştir. Her dönem üç arkadaşımızı yurtdışına akademik çalışma maksadıyla gidebiliyor olsa bu bizim için büyük bir kazanımdır.”

Dekan Acer, yakın zamanda bölüm başkanlarında da bir takım değişiklikler olduğunu ifade ederek BİİBF’nin 4596 öğrenci sayına ulaştığını, buna paralel olarak öğretim üyesi sayınsın da arttığını ve daha da artacağını, bugün fakültenin toplam 96 öğretim elemanı olduğunu ve bunların 57 tanesinin öğretim üyesi olduğunun altını çizdi.

Toplantıda  Profesörlüğe ve Doçentliğe yükselen, yardımcı doçent kadrosuna atanan öğretim üyelerine ve doktorasını tamamlayan araştırma görevlileri ile doktoraya başlayan araştırma görevlilerine hediyeler sunuldu.

Öğretim elemanlarının görüş ve önerilerinin alındığı toplantı Dekanlık Lobisinde yapılan resepsiyon ile sona erdi.

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.