ÇOMܒde Peyzaj Çalışmaları Hız Kazandı

26.10.2011

ÇOMÜ Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak ağaçlandırma ve çevre düzenleme faaliyetlerini 2006 yılından bugüne sürdürmekte olan Peyzaj Birimi, üniversite yerleşkelerindeki peyzaj çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bünyesindeki Peyzaj Yüksek Mimarı Can Küzeci, Ziraat Mühendisi Dönüş Şeker, 6’sı dışarıdan hizmet alımı kadrosu ve 3 daimi işçi kadrosunda bulunan toplam dokuz arazi personeli ile hizmet veren Peyzaj Birimi, kampüslerde akademik ve idari personel ile öğrencilere rahat bir çalışma ortamı sunmayı hedefliyor.

İçerisinde 84483 adet ağaç, çalı grubu ve 87 dönüm çim alanı bulunan ve yeni fakültelerin kurulması ile hızla genişlemeye devam eden Terzioğlu Yerleşkesi’nin ortak kullanım alanlarının her türlü bakımı ve projelendirilmesi Peyzaj Birimi tarafından yapılmakta.

Birim çalışanlarından Peyzaj Yüksek Mimarı Can Küzeci son 1 ayda 200 adet bitki dikimi gerçekleştirdiklerini dile getirirken yakın zamanda üniversitenin farklı noktalarına 700’e yakın bitkinin dikileceğini söyledi. Küzeci birimin gerçekleştirdiği çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili şunları aktardı:

“Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri MYO, Peyzaj Birimi tarafından çevre düzenlemesi yapılan yerler arasında yerini alırken hayata geçirilecek bir diğer çevre düzenleme çalışmasında ise Güzel Sanatlar Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu arasında yürüyüş yolu, kamelyalar ve pergolelerin bulunduğu bir alan yaratılacak. Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu’nun çevresine dikilen meyve ağaçları, yerleşkelerin muhtelif yerlerine dikilen 60’a yakın boylu ağaç ve 100’ün üzerinde çalı grubunun dikimiyle birlikte çim alanlar 90 dönümün üzerine çıkmış olacak. Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı’na bağlı olarak yapılan her türlü binanın çevre düzenlemesinin projelendirilmesi ve uygulamalarının gerçekleştirilmesi birimimiz tarafından yapılırken gelen talepler doğrultusunda ÇOMÜ’nün ilçelerdeki birimlerinde de çalışmalar yapmaktayız.”

Haber ve fotoğraf: Uzm. Suphi Tüfekçi
Editör: Öğr. Gör. Öznur B. Doğangün

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.