Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Gelecek Projesi Gerçekleşti

24.10.2011

Sigara, alkol ve madde kullanımı ile mücadele temalı, akran eğitimi modeli üzerine kurgulanmış olan “Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Gelecek Projesi” Gençlik Danışma Biriminin koordinatörlüğünde, Tıp Fakültesinden Halk Sağlığı Anabilim Dalının akademik danışmanlığında, Yabancı Diller Yüksekokulunda yürütülmüştür.

Projeyle ilgili yetkililer şunları ifade etti:

“Bu proje 2010 yılının Şubat ayında Gençlik Danışma Birimi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan oluşan ekip tarafından kurgulanmış ve Mayıs 2010’da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonuna desteklenme talebi ile sunulmuştur. Projenin eğitim çalışmaları, daha önceden bu konuda çalışmalarından haberdar olduğumuz, İstanbul Yeniden Derneği’nden Prof. Dr. Kültegin Ögel ve ekibi ile birlikte yürütülmüştür. Bu kapsamda akran eğiticisi olarak gönüllü olan öğrencilere iki aşamalı eğitici eğitim verilmiştir. Birinci aşamada iletişim becerileri ve eğitim teknikleri, ikinci aşamada ‘Bağımlılığı Önlemede Akran Eğitimi Programı’ uygulanmıştır. Bu eğitimleri alan akran eğiticileri 2010 Aralık ve 2011 Mayıs ayları arasında Yabancı Diller Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilere dörder kişilik gruplar halinde, beş modüllük eğitim programını uygulamışlardır. Yapılan bu eğitim programı çerçevesinde hem akran eğiticilerinin hem de hazırlık sınıfı öğrencilerinin bağımlılık konusunda bilgi düzeylerinin, eğitim sonunda istatistiksek olarak anlamlı olacak şekilde arttığı gözlenmiştir. Bu durum eğitimin akran eğiticileri ve öğrenciler üzerinde yarattığı olumlu katkının bir işareti olarak değerlendirilmektedir”.

Konuyla ilgili fotoğraflara ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.