Tuğla ve Kiremit Konulu Bilgilendirme Semineri Yapıldı

24.10.2011

Tuğla ve kiremit konulu bilgilendirme semineri Çanakkale MYO ile Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER)’nin organizasyonu ile Çanakkale MYO konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kaya, Çanakkale MYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Caner, üniversite yöneticileri, kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Seminer açılış konuşmaları sırasıyla Öğr. Gör. Ferruh Altınsoy, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cengiz Caner ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kaya tarafından gerçekleştirildi. Yetkililer bu dönem içerisinde planlanmış seminer çalışmalarından ilkinin gerçekleştiğini, önümüzdeki günlerde de sektör temsilcilerini yüksekokula çağrılarak görüşlerini almaya devam edeceklerini kaydetti.

Öğr. Gör. Ferruh Altınsoy yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dünya tarihinde ilk üretilen yapı malzemesi tuğladır. Kilin suyla buluşması ve ateşle beraberliği sonucunda tuğla doğmuştur. O günden bugüne tuğla ve kiremit endüstrisinde çok ciddi teknolojik gelişmeler olmuş ve bunun doğal sonucu olarak da çeşitli ürünler ortaya çıkmıştır. Öyle sanıyorum ki bu ürünler yüzyılımızda da yapı malzemeleri olarak kullanılmaya aday ürünlerdir. Gelişmiş birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yapı malzemeleri üretimi standartlarla belirli kayıtlara bağlanmıştır”. Altınsoy, seminerin bu konuda aydınlatıcı olacağını ifade etti.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cengiz Caner ise konuşmasında; Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün çok hızlı büyüdüğünü, 7.2’lik Van depreminin ise inşaat sektörünün önemini vurguladığını ifade etti. Caner, inşaat sektörü temelinde sanayi ve üniversite işbirliğinin artması ve bu kapsamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin aktif rol almasının güzel bir gelişme olduğunu belirterek, bu seminerde inşaat sektöründeki son gelişmelerin konunun uzmanı tarafından standartlar, kanunlar kapsamında ele alınacağını kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kaya ise, Çanakkale MYO’da geleneksel olarak bu tür etkinliklerin yapıldığını belirterek, yeni bir etkinlik düzenlemiş olan okul yönetimini, bölüm hocalarını tebrik etti. Prof. Dr. İbrahim Kaya bu tür etkinliklerin pratik ile teorinin birleşmesi olduğunu ve en son, en güncel teknoloji ile üretilmiş yapı malzemelerinin inşaat bölümü öğrencilerine sunulduğunu belirtti. Kaya,  hukuki anlamda gelişmelerin uygulanarak standartların yükseltildiğini, yönetmeliklerin çıkarıldığını ve bu etkinlik vasıtasıyla en güncel hukuki gelişmelerin öğrencilere aktarılmış olacağını kaydetti. Kaya, bu etkinliğin bütün öğrenciler ve inşaat bölümü için faydalı olmasını temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği adına Çetin Çelik tarafından seminer sunumu gerçekleşti.   Çetin Çelik, tuğla-kiremit üretimi, standartlar, yönetmelikler, uygulama esasları hakkında bilgiler verdi.

Haber ve Fotoğraf: Uzm. Serhat Çoban
Editör: Öğr. Gör. Öznur B. Doğangün

Konuyla ilgili fotoğraflara ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.