ÇAGİAD’dan Üniversitemiz Girişimcilerine Destek

ÇAGİAD’dan Üniversitemiz Girişimcilerine Destek
Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri, Topluluk Genel Başkanı Alper Vuralın, Eğitim Fakültesi Başkanı Hasan Gülbay, Çanakkale Genç İşadamları Derneği (ÇAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Fırat ve ÇAGİAD Genel Sekreteri Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Genç Girişimciler Topluluğu Genel Başkanı Alper Vuralın, Çanakkale’de 7-8-9 Mayıs 2009 tarihlerinde yapmayı planladıkları Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesi hakkında bilgiler aktardı. Vuralın şunları söyledi: “Mayıs 2009 tarihinde hayata geçirmeyi planladığımız ”2009 Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesi” vizyonu ve misyonu bakımından bugüne kadar planladığımız en büyük ve en kapsamlı etkinliğimiz olacaktır. Zirve kapsamında Çanakkale’nin seçilmesi; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin kariyer olanaklarından bir tanesinin de girişimcilik oluşudur. Bizler de ÇOMÜ Genç Girişimciler Topluluğu olarak Üniversitemizin bizlere yüklemiş olduğu sorumluluk ile adım atarak, “Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesi”ni Çanakkale’de gerçekleştireceğiz. Gerçekleştirecek olduğumuz zirve girişimciliği teşvik etmeyi, önemli sorun alanlarının altını çizmeyi, iş dünyası, girişimciler ve girişimci adayları arasında etkileşimi sağlamayı, sorunlara ortak çözümler geliştirmeyi amaçlamaktadır. “Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesi”yle Öğrenci-Girişimci-İşadamlarının buluşması sağlanarak, iş fikri olan, iş fikrini gerçekleştirmek için çıkış yolları ve destek arayan, özetle geleceğini kendi elleriyle kurmak isteyen öğrencilere açık bir fırsat ortamı sağlayacaktır” dedi. Genç Girişimciler Topluluğu Eğitim Fakültesi Başkanı Hasan Gülbay ise zirveye konuşmacı olarak gelecek kişilerin Türkiye’nin önde gelen işadamları ve CEO’ları olduğunu belirtti. Gülbay şunları söyledi: “Girişimcilik zirvemize geçmiş deneyimlerini ve başarı hikayelerini paylaşmak için Türk Hava Yolları CEO’su Temel Kotil, Airfel CEO’su Hasan Önder, Dedeman Holding CEO’su Murat Eroğlu, Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı ve Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, DOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, SerTrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı ve Sesli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, TOBB Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Aynur Bektaş, İzmir Eski Milletvekili ve 55. Hükümet Devlet Bakanı Işılay Saygın, Pizza Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Türker, London School of Business Finance CEO’su Aaron Etıngen, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Danışmanı Kader Sevinç, Sofra Restoranları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özer, Domino Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Umut Oran ve Araştırmacı Yazar Tayfun Talipoğlu katılacaktır” dedi. Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri ise ziyarette şunları dile getirdi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet, Özel Sektör, Sivil Toplum Kuruluşları ve Girişimcilikte kariyer olanakları sunan bir üniversitedir. Böyle anlamlı ve derinlikli misyondan yola çıkarak, Üniversitemizin 2 Enstitüsü, 9 Fakültesi, 3 Yüksekokulu ve 11 Meslek Yüksekokulunda başkanlıklar oluşturarak kurduğumuz Genç Girişimciler Topluluğu olarak öğrencilerimizin sosyal ve mesleki yaşamda başarılı girişimciler olmasını ve vizyonlarının şekillenmesine katkı sağlayacağını düşündüğümüz birçok etkinliği kurulduğumuz günden bu güne kadar takım olarak planlayıp, organize olup, uygulamaya çalıştık. Rekabetin hızla arttığı, işsiz gençlerin çoğaldığı bir dünyada yaşıyoruz. İşsizliği önlemenin yolu girişimcilikten, istihdam sağlamaktan, iş kurmaktan geçmektedir. İş kurarak istihdam sağlayarak, ülke ekonomisine katkı verecek girişimcileri yani ilerleyen süreçte sizlerin koltuğuna oturacak patronları yetiştirmeye çalışıyoruz. Devletin gün geçtikçe küçüldüğü günümüzde geleceğin mesleğinin girişimcilik olduğunu biliyoruz ve ÇAGİAD’ın geleceğin patronlarına destek olmasını istiyoruz” dedi FIRAT: “Sizlerle Ortak Çalışma Yapmaya Hazırız” Üniversiteli girişimcilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çanakkale Genç işadamları Derneği (ÇAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Fırat şunları söyledi: “Böyle anlamlı vizyonu taşıyan üniversiteli girişimcileri desteklemek bizlerin en önemli görevlerinden birisidir. ÇAGİAD olarak düzenleyeceğiniz Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesine gerekli desteği vereceğiz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır, sizlerle ortak çalışma yapmaya hazırız” dedi. Ziyaretle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.