Üniversitemiz Akademik Heyeti Bulgaristan'da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Üniversitemiz Akademik Heyeti Bulgaristan'da Çeşitli Temaslarda Bulundu
Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir başkanlığındaki üniversitemiz akademik heyeti, Bulgaristan’ın Filibe (Plovdiv) İli’nde bulunan “Agricultural College”inin Rektörü Prof. Dr. Dimitar Dımıtrov’un davetlisi olarak 4-8 Şubat 2009 tarihleri arasında Bulgaristan’ı ziyaret etmişlerdir. Ziyarette Rektörümüze Bayramiç MYO Müdürü Prof. Dr. Hamit Altay, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yar. Doç. Dr. İsmet Yıldırım ve Yar.Doç. Dr. Alper Dardeniz ile Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. A. Adem Tekinay eşlik etmişlerdir. Ziyaretin ilk gününde Apricultural College Rektörü Başkanlığındaki Bulgar Heyeti ile Kırcaali yöresinde ağırlıklı olarak zeytin, kiraz, dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliği ile hayvancılık alanlarında akademik işbirliğinin yanı sıra, Bulgar ve Türk işadamlarının bu alanlarda yapabilecekleri yatırımlar, AB Erasmus programları çerçevesinde öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, tarım teknolojileri eğitimi ve girişimcilik projeleri konularında görüşmelerde bulunulmuş ve görüş birliğine varılmıştır. Ayrıca Üniversitemiz tarafından düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kongresi’ne Rektör Dimitar Dımıtrov başkanlığında bütün Bulgaristan Üniversiteleri davet edilmiştir. Bu görüşmelere paralel olarak Doç. Dr. A. Adem Tekinay, Filibe de bulunan Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Enstitüsü(Institue of Fısheries and Aquaculture)‘nü ziyaret etmiş ve Direktör Liliana Hadjinikolova ile yaptığı görüşmede, iki kurum arasında su ürünleri konusunda araştırma ve eğitimde işbirliğini geliştirme mutabakatına varılmıştır. Tarım Koleji’ndeki görüşmelerin ardından Bulgaristan Parlementosu Eğitim ve Bilim Komisyonu Başkanı Milletvekili Ljutvi Mestan ile Sofya‘daki Bulgar Parlementosunda görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede, Agricultural College‘inde gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi sunulmuştur. Milletvekili Ljutvi Mestan ortak çalışmalara yönelik olarak her türlü desteğin verileceği teminatını vermiştir. Üniversite heyetimiz ziyaretin ikinci gününde Agricultural College’in yöneticileri ile birlikte Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede Kırcaali merkezli yapılacak projeler hakkında bilgi verilmiştir. Sayın başkandan da ortak çalışma ile ilgili her türlü desteğin verileceği teminatı alınmıştır. Görüşmenin ardından Kırcaali Koleji öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, girişimcilik konusunda ders niteliğinde yaptığı konuşma öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştır. Programın 3. gününde Harmanlı Yöresinde bulunan Terra Tangra Şarap Üretim Tesisi ve üzüm bağlarında incelemelerde bulunarak, ilgililerden üretimde uygulanan teknikler konusunda bilgi alınmıştır. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.