HABER

Biga MYO’da Sütün Kalitesi Arttı

29.07.2011
Bu İçeriği Paylaş
Biga Bölgesi Sürdürülebilir Çiğ Süt Kalitesini Artırmaya Yönelik Projeyle Biga MYO Laboratuarına Süt Analizatörü ve Somatik Hücre Sayım Cihazı alındı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Biga Bölgesi Sürdürülebilir Çiğ Süt Kalitesini Artırmaya Yönelik Eğitim ve Laboratuar Projesi” kapsamında ileri teknoloji somatik hücre sayım cihazı ve süt analizatörünün kurulum ve eğitim çalışmaları tamamlanarak süt analizlerinin yapımına başlandı. Alınan cihazlar ile bölgenin önemli bir ihtiyacı giderilmiş oldu. Proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen Biga merkeze bağlı Gerlengeç, Karacaali, Güleçköy, Karahamzalar ve Gemicikırı köylerinde üretilen çiğ sütlerin somatik hücre sayısı, kuru madde, yağ, protein, yağsız kuru madde ve su miktarı analizlerinin kontrollerine başlanacak olup, projenin ortak kuruluşları olan Biga Hay-Koop Şubesi, Çanakkale Köy- Koop ve Biga Süt Üreticiler Birliği ve iştirakçi kuruluş olan Biga İlçe Tarım Müdürlüğü, projenin yaygınlaştırılmasında etkin rol alacak ve proje kapsamında bulunmayan köylerde de projenin uygulanması sağlanacaktır. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.


Bu Haber 299 Kez Okundu