BESYO’nun Erasmus Programı Kabul Edildi

26.07.2011
Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilara Özer'in başvurusunu yaptığı "The Development of Adapted Physical Activity in the World" isimli dört haftalık Erasmus Programı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. Program, İtalya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti'nden üniversite öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının katılımları ile 2012 yılının yaz aylarında gerçekleştirilecek. “Engelliler için Fiziksel Aktivitenin Dünyadaki Gelişimi” isimli programın amacı; beden eğitimi ve spor alanlarında yüksek öğrenim gören gençleri engelli bireyler için fiziksel aktivite konusunda evrensel bir bakış açısı ile hazırlanmış bir çalışma çerçevesinde bir araya getirmek ve alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından bilgi, beceri ve deneyim kazandırmak. Öğrenciler bir yandan engelli bireyler için fiziksel aktivite alanında farklı teknik ve yaklaşımları öğrenerek mesleklerinde özelleşme fırsatına sahip olurken, diğer yandan da Avrupa üniversitelerinden gelen akranları ile kaynaşarak doğrudan kültürel bir değişim programına dahil olacaklar. Bir ay boyunca sürecek eğitime, yurtdışından 15, yurt içinden 8 öğretim elemanı, yurtdışındaki üniversitelerden 15, Türkiye’den ise 20 öğrenci katılacak. Projenin ortakları ise; National Sport Academy (Bulgaristan), Palacy University (Çek Cumhuriyeti), Universita' Degli Studi Di Bari Aldo Moro (İtalya).