Avustralyalı Profesör ve Öğrencilerin ÇOMÜ Ziyareti

04.07.2011
Avustralya’nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rae Francis ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Bruce Scates, her yıl Gelibolu’da yaptıkları Çanakkale Savaşları dersini gerçekleştirmek üzere 23 öğrenciyle birlikte Çanakkale’ye geldiler. Ders döneminin bitiminde öğrencileri ile birlikte üniversitemizi ziyaret eden Avustralyalı bilim insanları, ÇOMÜ Türkiye-Avustralya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği kokteylde ağırlandılar. Kokteyle, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Yavuz, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Azer Banu Kemaloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Muhammet Erat, Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ali Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Cahide Sönmez, Yrd. Doç. Dr. Cihan Piyadeoğlu, Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden Avustralya Edebiyatı dersi almış bir grup öğrenci de katıldı. Prof. Dr. Rae Francis, Bruce Scates’in ‘Avustralya’daki Savaş Anıtları’ hakkında yazdığı kitabı Prof. Dr. Ahmet Erdem’e takdim ederek Türkiye-Avustralya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne hediye etti. Prof. Dr. Rae Francis Monash Üniversitesi olarak ÇOMÜ ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Avustralyalı ve Türk öğrencilerin birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldukları organizasyon iki tarafın iyi dilekleriyle sona erdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.