Gökçeada’da Mezuniyet Sevinci

30.06.2011
Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nda 2010-2011 Akademik eğitim dönemini başarıyla tamamlayan 151 öğrenci Gökçeada Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törene Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Gökçeada Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Aydoğan Aydın, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Aziz Kılınç, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza Motorcu, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek, Gökçeada Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Yüksekokul’dan dönem birincisi olarak mezun olan İşletme Yönetimi öğrencisi Gülderen Yeğiner’in konuşmasıyla başlayan mezuniyet töreninde, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Turan Takaoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu da birer konuşma yaptılar. Dönem birincisi Gülderen Yeğiner’in Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları arasında da birinci olarak takdim edilmesi törene katılanların sevinç gösterilerine sahne oldu. Meslek yüksekokulları birincisi Gülderen Yeğiner bu başarısından dolayı verilen Yüksek Onur Belgesi’ni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu’nun elinden aldı. Üniversitemizin tüm birimlerinde olduğu gibi Gökçeada Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de büyük ilgi gösterdiği mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve mezun olan öğrencilerin diplomalarını almasından sonra aynı anda keplerin müzik eşliğinde havaya atılmasıyla sona erdi. İlk kez 1998–1999 akademik yılında eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlayan Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nda bugün İşletme Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Dış Ticaret Programları ile Bozcaada Yerleşkesi’ne bağlı Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri programı olmak üzere toplam beş dalda eğitim hizmeti veriliyor. İlk mezunlarını 2000 yılında veren Gökçeada Meslek Yüksekokulu’ndan bugüne kadar toplam 1517 öğrenci mezun oldu.