ÇOMܒlü Sağlıkçıların Mezuniyet Sevinci

28.06.2011
Sağlık Yüksekokulu 2010–2011 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Acer, Vali Yardımcısı Ali Partal, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Celal Karakaş, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cahit Akgül, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Türkyılmaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit’in yanı sıra yüksekokul öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, üniversitemizin tanıtım filmi ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cahit Akgül şunları ifade etti; “Okulumuzdan mezun olmaya hak kazanmış olan tüm öğrencilerimizi en içten dileklerimle tebrik ediyor, gelecekte çalışacakları alanlarda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu mezunu ünvanını en iyi şekilde temsil edeceklerine dair inancımı ifade etmek istiyorum. Sizlere emanet edilecek olan canlara en yüksek ihtimamı göstermenizi, almış olduğunuz diplomaların size yüklemiş olduğu eğitimle sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmenizi temenni ediyorum.” Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasında “Bu salon her zaman böyle cıvıl cıvıl olmuyor, hepiniz buraya hoş geldiniz. Değerli mezunlarımız işiniz zor, ancak bir o kadar da değerli ve saygın mesleğe sahipsiniz. 1860’da Kızılhaç kurulduğunda Osmanlı’da da yaralı ve hasta askerlere yardım cemiyeti aynı yıllarda kurulmuştu. Kültürümüzün insani değerlerinde düşene yardım etmek büyük bir erdemdir. Bu bilinci hiçbir zaman kaybetmeyin.” dedi. Daha sonra üniversitemiz mezunlarından oluşan müzik grubunun halk müziği dinletisinin ardından mezun öğrencilerin aktivitelerinden oluşan fotoğraflar ile slayt sunumu yapıldı. Hemşirelik Bölümü’nden mezun olan 40 öğrenci sahnede “Hemşirelik Yemini” ederek diplomalarını aldılar. Bölüm birincisi Aylin Ceylan’a Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem hediye ve çicek takdim etti. Ebelik Bölümü’nden mezun olan 44 öğrenci de sahneye çıkarak “Ebelik Yemini” ederek diplomalarını aldılar. Ebelik Bölümü birincisi Yasemin Kılıç’a da Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit hediye ve çiçek takdim etti. Son olarak Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nden mezun olan 19 öğrenci sahneye çıkarak “Bölüm Yemini” ederek diplomalarını aldılar. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü birincisi Cumali Karatutlu’ya, Üniversiteler Arası Kurul Temsilcisi ve Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eyüp Özdemir hediye ve çiçek takdim etti. Sağlık Yüksekokulu birincisi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencisi Cumali Karatutlu, mezun tüm öğrenciler adına bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Biz Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY), Hemşirelik ve Ebelik öğrencileri olarak meslek bilincini kavramış, hedeflerini belirlemiş ve bu hedeflere ulaşmak için eğitim sürecinde kazandığımız bilgi ve deneyimleri kullanma azmi ile doluyuz. Umuyoruz ki hepimiz hedeflerimize ulaşmak için iyi bir noktadayız. Çünkü biz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteliyiz.” Tören mezun öğrencilerin keplerini atması ile son buldu. Mezuniyet töreniyle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.