Gelibolu MYO Mezunlarını Uğurladı

27.06.2011
Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu 2010–2011 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Gelibolu Atatürk Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. M. Fatih Yavuz, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahir Gümüş, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üstün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haki Mutlu ve yüksekokul öğretim üyeleri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, üniversitemizin kısa bir tanıtımının yapılması ile devam etti. Mezun olan tüm öğrenciler sahneye davet edilerek isimleri okundu. Tören programı, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu 2010–2011 Akademik Yılı birincisi Emine Duymaz, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahir Gümüş ve Rektör Danışmanı M. Fatih Yavuz’un konuşmaları ile devam etti. Yüksekokul birincisi Duymaz konuşmasında “Bugün hepimiz mezun olmanın verdiği gururu ve sevinci yaşıyoruz. Hepimiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin birer temsilcisi olarak hayata atılacağız. Tüm arkadaşlarımı kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahir Gümüş konuşmasında şunları söyledi: “Bilgi çağının en büyük sermayesi yetişmiş insandır. Genç insan potansiyeli yüksek olan ülkemizin bu potansiyeli iyi değerlendirerek atılıma geçmesi gerekir. Bu genç nüfus kendiliğinden bir güç değildir. Ancak iyi eğitilmiş bir gençlik güçlü bir potansiyel oluşturabilir. Bir ülkenin kalkınmasını sağlayacak yetişmiş insan gücünün tek kaynağı ve yolu bilim, teknoloji ve dolayısıyla üniversitelerdir” dedi. Mezun olan öğrencilerin ailelerine de seslenen Gümüş “Elinizdeki olanakları çocuklarınız için seferber ettiniz. Onları, vatana ve millete yararlı insanlar olmaları için sürekli desteklediniz. Onlarla gurur duyunuz ve onlara güvenmeye, destek vermeye devam ediniz. Sizleri yürekten kutluyorum, çocuklarınızın daha nice başarılarını görmenizi diliyorum” dedi. Rektör Danışmanı Yrd. Doç. M. Fatih Yavuz ise kısa bir konuşma yaparak şunları dile getirdi: “Bugün anlamlı bir gün, sevinçli bir gün. Çünkü bugün hayat yolculuğunun ilk biletini alıyorsunuz ve önünüzde uzun ince bir yol var. Umarım en kısa zamanda sizi mutlu edecek olan işlerinize kavuşursunuz. Başarılar diliyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından okul birincisi ve program birincilerine ödülleri verilerek mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Daha sonra tüm mezunlar keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Mezuniyetle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.