Yenice MYO Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

27.06.2011
2010-2011 Yenice Meslek Yüksekokulu Mezuniyet töreni Yenice Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde gerçekleşti. Törene Yenice İlçe Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Yenice Emniyet Amiri Serkan Çelikkanat, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Aziz Kılınç, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yavaş ve Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soner Karagül katıldı. Öğrencilerin ve velilerinin yoğun ilgisine sahne olan mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törende, Yenice Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Hamide Özlen ve Yüksekokul Müdürü Dr. Mülayim Güre birer konuşma yaptı. Yenice Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Hamide Özlen eğitim hayatının en önemli basamağının Yenice Meslek Yüksekokulu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Hocalarımız bizleri sosyal yaşamda, teknolojide, bilimde ve mesleki hayatımızda çağın gereklerini yerine getirirken takip eden değil, takip edilen aydın bireyler olacak şekilde yetiştirmişlerdir. Yolumuzu aydınlatan kendisinden ders aldığımız, üzerimizde emeği olan tüm hocalarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.” Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mülayim Güre ise konuşmasında bu yıl Yenice MYO’dan toplam 250 öğrencinin mezun olmaya hak kazandığını belirterek Yenice MYO ile ilgili çeşitli bilgiler verdi: “1994 yılında Yenice Merkez’de 360 m2’lik bir binada 40 öğrenciyle eğitim ve öğretime başladığını ifade etti. 2002 yılında şuan kullanmış olduğumuz binalara taşınmış ve günümüzde 6 iktisadi programda 6 birinci öğretim, 4 ikinci öğretim, Teknik programlarda 2 program olmak üzere toplam 12 programda 1000’in üzerinde öğrenciyle eğitim ve öğretime sizlerinde katkılarıyla devam etmektedir.” Öğr. Gör. Dr. Güre konuşmasının sonunda öğrencilere seslenerek, “Yaşamınızda kendinize ve aldığınız eğitime güvenerek, ama sürekli kendinizi yenileyerek iş hayatına atılacağınızı umuyor, iş hayatında başarılı olacağınıza olan inancımla sizleri tekrar kutluyorum” dedi. Meslek Yüksekokulu dönem birincisi ve program birincilerine diploma ve hediyelerinin verilmesinin ardından mezun olan tüm öğrencilere diplomaları verildi. Tören öğrencilerin keplerini atmaları ve Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen eğlence ile son buldu. Haber: Murat İldirir Yenice MYO Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Mezuniyet töreni ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.