BESYO Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

27.06.2011
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2010–2011 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, BESYO Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Rektör Vekili Doç. Dr. İbrahim Kaya, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hamit Palabıyık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, BESYO Müdürü Prof. Dr. Kamil Özer, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yavaş ve BESYO Öğretim Üyeleri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin spor salonuna tek sıra halinde gelmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. BESYO tanıtım sunumu yapılmasının ardından yüksekokul birincisi Yasemin Kemeriz bir konuşma yaparak, kendilerini yetiştiren hocalarına teşekkür ederek ÇOMÜ'yü asla unutmayacaklarını ifade etti. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Dilara Özer konuşmasında şunları aktardı: “Bugün bizler de en az sizler kadar heyecanlıyız, en az sizler kadar mutluyuz. Şimdiye kadar öğrencilerimizdiniz artık meslektaşlarımız oldunuz. Hayatınızda açılan bu yeni sayfanın başta sağlık ve mutluluk olmak üzere iyilik ve başarılar ile dolmasını diliyorum.” BESYO Müdürü Prof. Dr. Kamil Özer ise konuşmasında mezun öğrencilere şöyle seslendi: “Sizi toplumun sorunlarını çözebilecek sorumluluk sahibi bireyler olarak görmek istiyoruz. Ülkemin insanları yavrularını size emanet edecekler. Biliyorum ki gittiğiniz her yerde yaptığınız her görevde Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmayacaksınız. Biz sizden ümitliyiz, sizler de ümit dolu olun, çünkü ümitsiz olmak için hiçbir nedeniniz yok.” Törene Rektör Vekili olarak katılan Doç. Dr. İbrahim Kaya da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Hepiniz farklı illerden, farklı şehirlerden buraya geldiniz. Başka şehirlerden, farklı kültürlerden, farklı sosyal çevrelerden gelerek burada bir bütün oluşturdunuz. Beraber aynı yerde yaşamayı öğrendiniz. Sizden istediğim gittiğiniz her yerde, bu bütünlük içinde yaşamanız ve yaşatmanız. Yolunuz açık olsun.” Yüksekokul birincisi Yasemin Kemeriz’in, mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından mezun öğrenciler tek tek kürsüye davet edilerek diplomalarını aldılar. Tüm mezunların keplerini havaya atması ile son bulan tören sonrası pilav ikramı yapıldı. Mezuniyetle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.