Bayramiç MYO'da Mezuniyet Sevinci

27.06.2011
Bayramiç Meslek Yüksekokulu’nun 2010–2011 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni, okulun konferans salonu ve bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezuniyet anısına hazırlanana slayt sunumu yapıldı. Mezun öğrencilerin yaşadıkları anların yansıtıldığı sunumda öğrenci velileri çocuklarının haklı gururunu yaşadılar. Meslek yüksekokulu birincisi Gıda Teknolojisi Programı mezunu Burcu Şişli konuşmasında başarılı olmada otokontrolün önemi üzerine değerlendirmelerde bulunarak öğrenim hayatı boyunca kendilerinden desteklerini esirgemeyen tüm akademik ve idari personele ve mezuniyetlerinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bayramiç Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hamit Altay konuşmasına ÇOMܒdeki eğitim öğretimin kalitesini yükseltmek için katkıda bulunan herkese teşekkür ederek başlarken sözlerine şöyle devam etti: “Mezuniyet belgenize kavuştuğunuz şu günde sizler ve sevgili aileleriniz kadar bizler de çok mutluyuz. Bazılarınız belki iş dünyasında çalışmaya başlarken, bazılarınızsa üniversite eğitimlerini daha ileri noktalara taşıyabilmenin uğraşını verecekler. Biz hocalarınızı mutlu eden şey, eğitimine katkıda bulunduğu evlatlarının bir gün ülkenin gelişme ve kalkınmasında görev aldıklarını görmek ve o benim öğrencimdi diyebilmektir”. Prof. Altay mezun öğrencilere verdiği mesajda ise şunları söyledi: “Karşı karşıya kaldığınız koşullar ne kadar zor, ne kadar olumsuz olursa olsun asla yılmayın, güzel olan zoru başarmaktır.” Rektörün en içten sevgi ve selamlarını ileterek söze başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu şunları dile getirdi: “Üniversitemizin tarihinde bir ilk yaşıyoruz. Bu sene geçmiş yıllardan farklı olarak törenlerimizi akademik birimlerde yapma kararı aldık. Bu kararı almamızdaki en temel amacımız, mezunlarımızı eğitim aldıkları kurumlarda aileleriyle buluşturmaktı. Sahneyi gözlemlediğimde öğrencilerle, öğretim elemanları ile ve aileleriyle sıcak bir atmosferin yaşandığını görüyorum”. Prof. Ataşoğlu mezun öğrencilere verdiği mesajda, aldıkları temel eğitimlerin yanında çağın gerektirdiği araçlardan yararlanmalarını ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan ise yaptığı konuşmada kendisinin de bir meslek yüksekokulu mezunu olduğunu ama koyduğu hedefler doğrultusunda fakülte de bitirdiğini söyleyerek öğrencilerin kendi potansiyellerinin farkında olmaları gerektiğini vurguladı. Yenidoğan, kütüphanesi olmayan ilçeye kitapların ulaştırılmasında birlikte çalıştıkları ve sosyal konularda gösterdikleri duyarlılıklardan ötürü mezun öğrencileri kutlayarak hayatlarının bundan sonraki kısımlarında başarılar diledi. Yapılan konuşmaların ardından Bayramiç MYO’ya Ziya Müftüoğlu Bilgi Merkezi’nin kazandırılmasına ve öğrencilerin kitaplarla buluşmasına katkı sunan Müftüoğlu ailesi adına ÇOMÜ Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. N. Mücella Müftüoğlu’na teşekkür plaketi ilçe kaymakamı Osman Yenidoğan tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni meslek yüksekokul birincisinin mezuniyet kütüğüne isim plakasını çakarak bu anını ölümsüzleştirmesi ile devam etti. Okul birincisine ilçe kaymakamı tarafından diploma ve hediyeleri takdim edildi. Programlarını ilk üç sırada bitiren öğrencilere diploma ve hediyeleri Kaymakam Osman Yenidoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, Bayramiç MYO Müdürü Prof. Dr. Hamit Altay ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücella Müftüoğlu tarafından takdim edildi. Müzik Bölümü öğrencilerinin seslendirdiği müzik dinletisinin renk kattığı törene, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkan Vekili Ergun Tüzgen, Baro Temsilcisi Av. K. Duygun Şatıroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Türkyılmaz, çok sayıda ilçe protokolü ve öğrenci velisi katıldı. Diğer öğrencilerin de diplomalarını almasından sonra keplerin havaya atılmasıyla tören son buldu. Haber: İbrahim Koç Bayramiç MYO Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Mezuniyetle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.