Üniversitemiz Yer ve Yapı Jeofiziği Laboratuvarları Ulusal Basında

27.06.2011
Yapı Radarı ile Binaların Kalite ve Dayanıklılığı Hesaplanıyor Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü gerçekleştirdiği projeyle hem tamamlanmış hem de inşa halindeki binaların kalite ve dayanıklılığını araştırıyor. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yer ve Yapı Jeofiziği Laboratuarı’na İTÜ emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet ERCAN tarafından hibe edilen aletlerin aktif hale getirilmesiyle gerçekleştirilen bu çalışmalarla deprem esnasında yapının nasıl davranacağı, yapı kalitesi, zemin-bina uygunluğu ortaya konabilmektedir. Konuyla ilgili ulusal basında yer alan haber linki için tıklayınız. Konuyla ilgili fotoğraflar için aşağıdaki linki tıklayınız.