Ezine’de Mezuniyet Coşkusu

24.06.2011
Ezine Meslek Yüksekokulu 2010–2011 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Ezine Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi. Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, Rektör Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Türkyılmaz, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Palaz, Çanakkale Baro Başkanı Av. Tülay Ömercioğlu, ÇOMÜ akademik ve idari personeli, Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, Garnizon Komutanı J. Binbaşı Ali Başçı, Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol, Başsavcı Vekili Savcı Ahmet Ağbulut, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ali Rıza Şimşek, Emniyet Müdürü Ali İhsan Sağlam ve diğer Ezine protokolünün yanı sıra mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversitemizi birçok ülkede başarıyla temsil eden halk oyunları ekibinin sergilediği gösteri büyük alkış topladı. Program, okul birincisi Pazarlama Programı öğrencisi Özlem Çakır, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Palaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu ve Kaymakam Cengiz Karabulut’un açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmasında; Genç, dinamik, akla ve bilime önem veren, teknolojilerin takipçisi, araştırmaya teşvik eden, hedefleri olan bir üniversiteden mezun olmanın gururunu yaşamakta olduklarını söyleyen okul birincisi Özlem Çakır, bu dönemin yaşamlarının en güzel parçası olarak hafızalarda yer ettiğine inandıklarını dile getirdi. Çakır, ÇOMÜ mezunları olarak mesleki yaşamlarında sorumluluk almaktan çekinmeyen, sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olacaklarını belirtirken, mezun olmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yeni binaya taşınmak suretiyle daha iyi fiziki şartlara kavuşan Ezine Meslek Yüksekokulu’nun, bugün itibari ile 189 öğrenci mezun ettiğine değinen Yüksekokul Müdürü Palaz, eğitimde en az fiziki mekân kadar akademik kadronun da önemli olduğunu vurgulayarak, bu düsturdan hareketle hedeflerinin; akademik kadroyu güçlendirmek, eğitim kalitesini daha yukarıya çekmek, nitelikli ve donanımlı bireyleri ülkeye kazandırmak olduğunu aktardı. Yrd. Doç. Dr. Palaz, öğrenci velilerine ve öğrencilere seslenerek “Evlatlarınızı yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz, çok titiz çalışan idari ve akademik kadromuzun desteği ile onları bilgilerle donatarak şekillendirdik ve mezun ettik. Yüksekokulumuzdan başarı ile mezun olan tüm öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarı ve mutluluklar dilerim” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Mezuniyet törenlerini stadyumda toplu şekilde yapmak yerine, her birimde düzenlenen ayrı organizasyonlar ile öğretim elemanlarını ve öğrencileri ailelerle buluşturmanın bu özel anları daha anlamlı kılacağı kanaatindeyiz. Bugün bu törene aslında en çok emek veren, fedakârlıkta bulunan ve evlatlarının mezuniyet heyecanını fazlasıyla yaşayan değerli ailelere teşekkür etmek istiyorum. Ailelerinin ve bizlerin kıymetlileri sevgili mezunlarımıza ÇOMܒde öğrendiklerini ülkeleri için en verimli şekilde kullanacaklarına olan inancımızı ifade etmek istiyor ve geleceğimizi yetiştiren değerli akademisyenlerimize şükranlarımızı sunuyorum.” Törene katılan Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut ise tüm öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek, sevgi ve saygı dileklerinde bulundu. Ezine Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin gösterisi törene renk katarken törenin devamında okul birincisi ve program birincilerine ödülleri verilerek mezuniyet belgeleri dağıtıldı. Mezuniyet törenine katkı sunan sivil toplum kuruluşları ve işadamlarına ödülleri takdim edilirken öğrencilerin kep atması ile tören sona erdi. Haber: Deniz Canıtez Ezine MYO Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Mezuniyetle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.