Bilim Kampı Öğrencileri Gözlemevini Ziyaret Etti

24.06.2011
Eğitim Fakültesi Öğretim elemanı Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK “Bilim Yanıbaşımızda” Eğlenceli Yaz Bilim Kampı – 2011” öğrencileri kamp programı kapsamında ÇOMÜ Gözlemevini ziyaret etti. Ziyaret programında öğrencilere önce bir saatlik bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda Gözlemevinin bilimsel işlevi, Ay-Güneş tutmaları, Güneş Sistemi, yıldızlar, gezegenler ve uzak galaksiler hakkında özet bilgiye yer verildi ve özellikle Güneş patlamalarının Dünya’ya ve insanlara olası etkileri anlatıldı. Öğrenciler daha sonra özel teleskopla Güneş gözlemi yapan öğrenciler Güneş saatini okumasını da öğrendiler ve büyük teleskopu gördükten sonra Gözlemevi’nden astronomi konusunda bilgilenmiş olarak ayrıldılar. Konuyla ilgili fotoğrafalara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.