Nanoteknoloji Kongresi'nde Öğrencimize Birincilik Ödülü

24.06.2011
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 17-18 Haziran 2011 tarihinde 1. Ulusal Nanoteknoloji Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede düzenlenen poster yarışmasında ÇOMÜ Biyoloji Bölümü öğrencisi Şeyma Ceylan birincilik ödülü kazandı. Üniversitemiz Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Akı ve Arş. Gör. Meliha Merve Hız danışmanlığında hazırlanan “Altın Nanoparçacıklar ile Fototermal Terapi” başlıklı çalışma, bilim kurulu tarafından en iyi poster seçildi. Kongrenin ülke Ar-Ge çalışmalarına daha fazla katkı yapılması, amaç ve hedefine yakışır şekilde ülke değerlerinin arttırılması amacıyla, bu konuda çalışan akademisyenlerle nanoteknoloji ürünleri üreten ve Ar-Ge yatırımı yapan firma yetkililerinin bir araya gelmesini sağladığını belirten Fen Edebiyat Fakültesi yetkilileri konuyla ilgili şunları ifade etti: “DPT ve TÜBİTAK destekli projelerin sunumlarının gerçekleştirildiği kongrede birincilik ödülü kazanan öğrencimizi ve akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz”. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.