Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

15.06.2011
Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans salonunda Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal ve bölü başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Bölüm başkanları yaptıkları konuşmalarda 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında yapılan eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerin yanı sıra bölümlerin hedeflerini, daha nitelikli eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaçlarını dile getirerek uzaktan öğretim çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladılar. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ise bölüm ve anabilim dalı başkanlıklarının faaliyet raporlarının genel bir değerlendirmesini yaptıktan ve 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikleri anlattıktan sonra Eğitim Fakültesi tüm bölüm ve anabilim başkanlıklarına uygulan SWOT Analizi sonuçlarına göre fakültenin güçlü ve zayıf yönlerine ve fırsatlarına değindi. Dekan Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale’de bir “Çocuk Üniversitesi” kurulması yönünde yapılacak olan çalışmaya ilişkin bir sunum yaparak şunları söyledi: “Çocuklara araştırma ve eleştirel düşünme becerilerini kazandırmanın yanı sıra gelecekteki eğitim tercihlerine de rehber olması amacı ile çocukların üniversite ortamı içerisinde eğlenceli bir şekilde bilimsel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmalarına fırsat sağlayacak. Çanakkale'nin eğitim alanında gelişimine her düzeyde önemli katkı verecek.” Ülkemizde 2009 yılında AB Çocuk Üniversiteleri Ağının kurucu üyesi olan Ankara Üniversitesince ilk kez kurulan ve İstanbul Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Trakya Üniversitesi’nde de “Çocuk Üniversitesi”lerinin bulunduğunu belirten Dekan Köksal, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Proje Destekleri Programı kapsamında destek alan "İlköğretim Öğrencileri için Eğlenceli Yaz Bilim Kampı" adlı proje sayesinde Üniversitemizin gerekli deneyime sahip olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.