Müzik Eğitimi ABD Koromuz Türkiye Korolar Şenliğinden Başarıyla Döndü

13.06.2011
6 yıldır geleneksel olarak Türkiye Korolar Şenliğine katılan koromuz bu yılda da Mayıs ayı sonunda katıldığı Türkiye Korolar Şenliği’nde "Entenasyon-Homojenlik Başarı Ödülü"ne layık görüldü. Bu ödülün yanı sıra koromuz her yıl ortaya koyduğu ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla her yıl olduğu gibi bu yılda da Türkiye Korolar Şenliğinde koro müziği adına gerçekleştirdiği müzikal performansları ile jüri, güzel sanatlar liseleri, birçok üniversite korolarının öğrencileri, eğitimcileri ile koro sanatseverler tarafından büyük ilgiyle izlenmiş ve almış olduğu kritikler ile koro müziği dünyası içinde özel bir yer edinmiş oldu. Şenlikte ayrıca koro şefimiz Mete Gökçe, performans sonrasında Türkiye Korolar Şenliği tarihinde bir ilk olarak ve örneklem olarak gelenekselleşmesi üzerine 4 yıldır korosunda yer alan ve bu yıl mezun olacak olan müzik öğretmeni adayı olan korist öğrencilerine öğrenimleri boyunca bu zamana değin yapmış oldukları başarılı katkılarından dolayı "Türkiye Korolar Şenliği Mezuniyet Belgesi" takdim ederek bir süpriz gerçekleştirdi. Bu paylaşım herkesçe büyük bir memnuniyet ve heyecanla takdir topladı. Şenlikte ayrıca Çanakkale Korolar Festivali üzerine birçok bilgi alışverişi gerçekleştirilmiş, 2. Çanakkale Korolar Festivaline şimdiden büyük bir ilginin gerçekleşeceği görülmüştür.