Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu Üniversitemizde Konferans Verecek

01.06.2011
Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu, 6-7 Haziran 2011 tarihlerinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Tuğba Boyuneğmez Tümer’in davetlisi olarak üniversitemizde bulunacaktır. Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu, 7 Haziran 2011 tarihinde, Troia Kültür Merkezi A Salonu’nda aşağıda detayları verilen iki konferans gerçekleştirecektir. 1.Konferans Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu 14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştireceği ilk konferansta, ABD, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nde 1986’dan beri yürüttüğü ve pek çok uluslararası ödüle layık görülen bilimsel çalışmalarından bir bölüm içeren “Oksidatif DNA Hasarı: Mekanizmalar, Onarım ve Biyolojik Sonuçlar”dan bahsedecektir. 2. Konferans Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu’nun 15.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştireceği ikinci konferans “Gelibolu Yarımadasında Bir Bilim Adamı” başlığını taşımaktadır. Aynı başlıklı bir kitabı da bulunan Prof. Dr. Miral Dizdaroğlu kitabında, Gelibolu Yarımadası'nda çarpışarak yaşamını yitiren genç İngiliz bilimci Henry Moseley hakkında bilinen bilimsel ve tarihsel gerçekleri, kendi görüşü ve tarzıyla ayrıntılı bir biçimde ele almaktadır. Dizdaroğlu’nun gerçekleştireceği bu konferans, bu kitabın da bir özetini içermektedir. Konu ile ilgili poster için aşağıdaki linki tıklayınız.