Geleceğin Sineması ÇOMÜ'den Geçer

30.05.2011
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün TÜRSAK Vakfı işbirliği ile bu yıl 8. sini düzenlediği “Geleceğin Sineması” adlı senaryo yarışmasında ödül kazanan isimler belli oldu. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapılan törende, rekor katılım sağlayan 265 genç yönetmen adayları arasından finale kalan 20 öğrenci 2 bin 500 TL ödülün sahibi oldu. Sunuculuğunu Ezgi Mola’nın üstlendiği törende genç yeteneklerin ödüllerini ünlü oyuncu ve yönetmenler verdi. Sinema öğrencilerinin senaryo aşamasındaki projelerine destek veren bu yarışma, kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye genelinde yalnızca sinema öğrencilerinin projelerini yollayabildikleri bu yarışmada ödül kazanmakta oldukça güç. Buna rağmen her yıl bu yarışmada Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri aldıkları adından söz ettiriyor. Geçen yıl 2 ÇOMÜ'lü bu prestijli ödülü kazandığı yarışmada, bu yılda yine 2 ÇOMÜ'lü ödül kazanarak büyük bir başarıya imza atmayı başardı. Sinema Televizyon bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet Toklu ''Eylül'ün Dönüşü'' ve Sinema Televizyon 3. sınıf öğrencisi Büşra Eldemir'in ''Pencere Kenarı'' isimli senaryoları en iyi 20 senaryo içerisinde yer almayı başardı. Aynı ödülü 2. kez kazandı Bu yıl ödül alan iki öğrenciden biri olan Ahmet Toklu geçtiğimiz yıllarda aynı yarışmanın 6. sında ''Yüzleşme'' isimli senaryosu ile en iyi senaryo ödülünü kazanmış ve bu senaryosunu Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Kutluoba köyünde filmleştirmişti. Toklu, 2. kez kazandığı bu ödülle dikkatleri çekmeye ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesinin adından söz ettirmeye devam etti. Bu yıl sekizincisi düzenlenen “Geleceğin Sineması”nın seçici kurulu ise şu isimlerden oluştu: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, oyuncu Ahu Türkpençe, yazar Yekta Kopan, oyuncu Umut Kurt, oyuncu Demir Karahan, yönetmen Selim Demirdelen, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz ve görüntü yönetmeni Uğur İçbak. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.