IV. Geleneksel Rozet Takma Etkinlikleri Yapıldı

26.05.2011
Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinden mezun olacak öğrencilerin IV. Geleneksel Rozet Takma Etkinlikleri, Ziraat Fakültesi Amfisi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitemiz yöneticileri, öğretim üyeleri, öğretim elemanları, ilgili kurum yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinlik açılış konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmaları sırasıyla Ziraat Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Zerrin Bolat, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer tarafından gerçekleştirildi. Zerrin Bolat, dört senelik öğrenim hayatlarının sonuna geldikleri bu dönemde, hem mutluluk, hem hüzün hem de üzerine alacakları sorumlulukların heyecanı ile dolu olduklarını ifade ederek, yeni mezunlara bundan sonraki mesleki ve özel yaşamlarında başarılar diledi. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik konuşmasında, rozet takma etkinliğinin kurumsal aidiyet açısından önemli bir gösterge olduğunu belirtti ve örnek bir organizasyon olan bu etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur da konuşmasında, fakülte öğrencilerini bitkisel, hayvansal ve su ürünleri alanında yetiştirdiklerini belirterek, öğrencilerin toplumun gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılayan sektörlerinde çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Feyzi Uğur, kuraklık, iklim değişiklikleri, su kaynaklarının kullanımı gibi sorunlara çözümler üretmede ziraat mühendislerine önemli görevler düştüğünü de bildirerek etkinliği organize eden herkese teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer ise böyle bir törenin üniversitemizde kurumsallaşmış olmasından ötürü mutlu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yücel Acer bu günün üniversitemiz için, ziraat ve su ürünleri fakülteleri için gurur duyulacak bir gün olduğunu, bu gururun oluşmasında da öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve ailelerinin çok büyük payı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yücel Acer, genç mühendis arkadaşlardan isteğinin, kendilerine iş verilmesini beklemek yerine, sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanarak yeni iş imkânları yaratmak olduğunu ifade ederek, mezun öğrencilere “meslek hayatınızda başarılar diliyorum, yolunuz, açık olsun” dedi. Etkinlikte daha sonra Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Turhan Tuncer tarafından “Türkiye’de Tarım: Ziraat ve Su Ürünleri Mühendisliği” konulu bir konferans verildi. Konferans sonunda Dr. Turhan Tuncer’e Prof. Dr. Yücel Acer tarafından günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi. Tören Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerinden mezun olan öğrencilere rozetlerinin takılmasıyla son buldu. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.