Burhan Şeşen ile “Genç Forum” ÇOMܒdeydi

26.05.2011
"Türkiye’nin Enerji Kaynakları ve Nükleer Enerji" konulu Genç Forum Programı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeydi. Sanatçı Burhan Şeşen’in sunuculuğunu yaptığı programın çekimi BESYO Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. TRT Okul kanalında yer alan programa üniversitemizin farklı bölümlerinden çok sayıda öğrenci katıldı. Programda ÇOMܒlü öğrencilerle birlikte; Ülkeler açısından enerji hangi öneme sahiptir? Ülkemiz enerji kaynakları bakımından yeterli bir durumda mıdır? Termik ve hidro-elektrik santrallerden elde edilen enerji ülkemizin ihtiyacının ne kadarını karşılayabilmektedir? Nükleer enerji ihtiyacı var mıdır? Nükleer santraller tehlikeli midir? Yeni nesil nükleer santraller güvenli midir? Dünya da hangi ülkeler nükleer enerji kullanıyor? Tehlikeli ise neden bütün gelişmiş ülkeler nükleer enerji kullanıyor? sorunlarının cevapları arandı. Programa katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer, konuşmasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin 19 yıllık genç ve hızla büyüyen bir üniversite olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yücel Acer kendisinin de Uluslararası Hukukçu olduğunu ve enerji konusuyla bu bağlamda ilgilendiğini bildirerek konuyla ilgili görüşlerini kısaca şöyle dile getirdi: “Fosil yakıt dediğimiz ve bizim ülke olarak kullandığımız yakıt türleri var. Kömür, doğal gaz, petrol gibi. Bu yakıt türlerinin çevreye verdiği zararlar tartışma götürmez bir konu. Diğer yandan Türkiye’nin enerji kaynakları açısından % 70 dışa bağımlı olduğu görülmektedir. Fosil yakıt türlerinde dışa bağımlılığımız ise % 90 larda. Bu bağlamda enerji ile ilgili yapılan çalışmaların çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Yapılan çalışmaların çevre sağlığı düşünülerek yapılması gerekiyor.” Program çekiminden sonra Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü sanatçı Burhan Şeşen’den ÇOMÜ ve Çanakkale ile ilgili görüşlerini aldı. Çanakkale’de, ÇOMܒde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Şeşen şunları söyledi: Programa katılan öğrencileri çok beğendim. Hepsi çok donanımlı öğrencilerdi ve bizlere çok aydınlatıcı bilgiler verdiler. Nükleer santrale karşı olan da vardı, onu onaylayanda vardı ama fikirlerini çok medeni şekilde tartıştılar. Ben çok yararlı bir program olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ben bir Çanakkale ve çevresi aşığıyımdır. Asos, Bozcaada, Behramkale ve bütün yakın çevresini çok severim. En kısa zaman da yeniden görüşmek dileğiyle.”