Ezine MYO'da Girişimcilik ve Kariyer Günleri Etkinliği

18.05.2011
Ezine Meslek Yüksekokulu, yeni kampüs alanı konferans salonunda, Ezine MYO öğrencileri tarafından organize edilen “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” Etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda iş dünyasından temsilciler deneyim ve bilgilerini paylaştılar. Ezine MYO Girişimcilik ve Kariyer Günleri kapsamında; sırasıyla “Girişimcilik”, “İş Fikrinin Oluşturulması” ve “Finansman Kaynakları” konuları çerçevesinde, davetli konuşmacılar sunum yaptı. Davetli konuşmacılar Yüksekokul İdaresinin yönlendirmesi ve değerlendirmesi ile öğrenciler tarafından belirlendi. ORKA Bilgisayar Sahibi ve Genel Müdürü, Doğan Yılmaz, muhasebe yazılım programı sektöründe faaliyet gösteren ve 20 yıllık bir geçmişe sahip olan firmasının kuruluş hikayesi ile beraber, kendi kişisel deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı. Bilge Adam, Yazılım Bölüm Başkan Yardımcısı, Türkay Ürkmez, Web tabanlı uygulamaların geleceği hakkında öğrencilere sunum yaptı. İnternet dünyasındaki gelişmelere bağlı muhtemel iş olanakları konusunda detaylı bilgi veren sunum, öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. KOSGEB Balıkesir Hizmet Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Nazım Tuhan, KOSGEB’in iş dünyasına sunmuş olduğu hizmetler ve özellikle girişimciler için sağlanan hibe destek programları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.