''Dünyanın Çatısına Tırmanış'' Konferansı Gerçekleştirildi

09.05.2011
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kurucu Üyesi ve Başkanı Nasuh Mahruki ile Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Akut Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Sevgül’ün katılımlarıyla ''Dünyanın Çatısına Tırmanış'' konferansı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun organizasyonuyla Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk ve Müslüman dağcı unvanına sahip olan Nasuh Mahruki ile Yılmaz Sevgül, 3 ay süren Everest Dağı’na tırmanış sürecini, fotoğraf ve video görüntüleri eşliğinde bir sunum yaparak konferans izleyicileriyle paylaştılar. Konferans, sunumun ardından soru cevap şeklinde devam etti. Konferans sonunda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kamil Özer, Nasuh Mahruki’ye günün anısına bir hediye takdim etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.