AYAY, Arama-Kurtarma Semineri-Tatbikatı 2011'deydi

05.05.2011
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı tarafından düzenlenen II. Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Semineri-Tatbikatı 2011 organizasyonuna, Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi(AYAY) Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem, Arş. Gör. Göksel Öztürk ile 3. sınıf öğrencileri Selahattin Taylan, Yusuf Arslan, Ahmet Buğra Özsoy ve Faruk Demirsoy'dan oluşan bir ekiple katıldı. 25-29 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyona, halen Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında danışman olarak görev yapan bölümümüz öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Ufuk H. Hüşan da katıldı. 13 yabancı ülkeden katılımın sağlandığı ve 5 gün süren programda, bölümümüzü temsil eden ekip tarafından, Kıbrıs'da faaliyet gösteren üniversitelerin arama-kurtarma ekiplerine ve yabancı ülkelerden gelen ekiplere, bina tahliye, mekan araştırma, arama-kurtarma ve ilkyardım konularında eğitim verilerek istasyon çalışmaları yaptırıldı. Özellikle bölüm öğrencilerimizin aktif görev üstlenerek, yetkililerden ve yabancı konuklardan büyük övgü aldıkları organizasyonun son gününde, KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Dr. Derviş Eroğlu'nun da izlediği bir tatbikat icra edildi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.