ÇSATT'tan Gece Şehitlik Ziyareti

04.05.2011
Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) Gelibolu Yarımadası Şehitlikleri’ne aktif üyelerinin katıldığı bir gece ziyareti düzenledi. Bu kez topluluğun alt birimlerinden Araştırma Grubu üyelerinin anlatımlarıyla Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Şahindere Hastane Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Zığındere Sargıyeri Şehitliği, Kırmızısırt, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı gezildi. Ziyaret edilen yerlerde araştırma grubu üyelerinin yaptığı anlatımlar ve topluluk başkanı Süleyman Açıkgöz’ün okuduğu asker mektubu duygu dolu anlar yaşattı. Yarımadanın havasını bir de gecenin sükûneti ile birlikte solumak istediklerini dile getiren topluluk üyeleri etkinliğin geziden ziyade bir ziyaret havasında gerçekleştiğini ve bu ziyaretin kendilerini çok etkilediğini dile getirdiler. Topluluk üyeleri 57. Alay Şehitliği’nde İstiklal Marşı’nı gür sesle okuyarak duygularını coşkuyla açığa vurdular. Topluluğun Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler grup sorumlusu Gözde Keskin 18 Mayıs’ı 19 Mayıs’a bağlayan gece her yıl olduğu gibi bu yıl da yarımadada olacaklarını, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 2. Tümen askerleri anısına yürüyüşlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.