Ebelik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Panel Düzenlendi

26.04.2011
Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Çanakkale Devlet Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 21-28 Nisan Ebelik haftası kapsamında “Bilim yolunda ebelik” konulu panel düzenlendi. Panel başkanı Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Dinç normal doğuma götüren kanıta dayalı doğum uygulamaları konusunda bilgi verdi. Yrd. Doç. Dr. Ayten Dinç, doğum eyleminin kendi başlaması, doğum eylemi boyunca rutin müdahalelerden kaçınılması, annelere doğum boyunca hareket özgürlüğü verilmesi, doğum yapan kadınlara duygusal ve fiziksel destek verilmesi ve doğumdan sonra anne ve bebeği bir arada tutulması gerektiğini kaydetti. Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Fide Göktaş; gebeliğin kadına tanımlayamadığı birçok duyguyu yaşattığını ve kadının doğum anını düşünmeye odakladığını söyleyerek Doğuma Hazırlık Sınıflarının önemini belirtti. ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ebelerinden Cahide Koyuncu, Çanakkale ilinde Gebelik ve Doğumla İlgili Geleneksel Uygulamalardan bahsederek; ebelerin, gebeliğe yönelik kendi kültürel özelliklerinin farkına vardırılması ve zararlı olanların belirlenerek bunlara yönelik gerekli planlamaların yapılması gerektiğini belirtti. Çanakkale Devlet Hastanesi ebelerinden Arzu Taşkın; Ebelikte Örgütlenme ve Ebeler Derneği’ne üye olmanın ebelik mesleğinin gelişimi için şart olduğunu vurguladı. Panele katılım ve ilginin oldukça fazla olduğu gözlendi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.