İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Konuşuldu

22.04.2011
Felsefe Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Üzerine Bir Tartışma’ başlıklı konferans Troia Kültür Merkezi Sevim Buluç Oditoryumu’nda gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Kuyurtar katıldı. Felsefe Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Duva Kaya açılış konuşmasında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Felsefe özelinde tartışılmasının, ÇOMܒde yeni kurulan Felsefe Bölümü’nün tanınırlığını sağlaması açısından da anlamlı olduğunu belirterek Doç. Dr. Erol Kuyurtar’a teşekkür etti ve insan haklarına herkesin ihtiyacı olduğunu ancak zaman zaman da insan haklarının tartışılan bir mesele olduğuna değindi. Doç. Dr. Erol Kuyurtar ise konuşmasında insan hakları kavramının tanımını yaparak bu tanımın analizlini yaptı. Kuyurtar konuşmasında birinci ve ikinci kuşak haklarla ilgili bilgiler vererek,“birinci kuşak haklar din ve vicdan özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi geleneksel liberal haklar; ikinci kuşak haklar ise pozitif veya refah hakları olarak bilinen eğitim, sağlık, barınma, iş güvencesi veya işsizlik sigortası gibi sosyo-ekonomik haklardır. Bu iki hak biçimi kullanımları ve içerikleri bakımından bireyseldir” şeklinde konuştu. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.