Ezine Meslek Yüksekokulu'muzun Projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın Destekleyeceği Projeler Arasında Açıklandı

22.04.2011
Ezine Meslek Yüksekokulu’na Bağlı Gıda Analiz Laboratuarı Kurulumu Projesi Onaylandı Ezine Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Ezine Meslek Yüksekokulu’na Bağlı Gıda Analiz Laboratuarı Kurulumu” konulu projemize Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği sağlanacaktır. Proje kapsamında; 136.808,94 TL’si Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından olmak üzere toplam 182.411,92 TL. tutarında hibe desteği sağlanacaktır. Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Özatay proje kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Laboratuarına temel gıda analiz cihazlarının alımlarının gerçekleştirileceğini ve kurulacak laboratuar ile bölgede faaliyet gösteren gıda firmalarına analiz hizmeti verilmesinin sağlanabileceğini belirtmiştir. Kurulacak olan laboratuar sayesinde, kurumlar arasında araştırma ve geliştirmeye yönelik projelerin de yapılabilmesine imkan sağlanmış olacaktır. Toplam proje süresi 12 ay olacaktır. Gıda üretimi açısından oldukça zengin olan Ezine ve çevresinde özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin gıda analizlerini yaptırabilecekleri bir laboratuar bulunmaması Ezine Meslek Yüksekokulu’na bağlı Gıda Analiz Laboratuvarı kurulması ile ilgili projenin çalışılmasına sebep olmuştur. Bu doğrultuda verilen ve destek sağlanan proje kapsamında firmaların bu ihtiyaçlarına yanıt verebilecek tam teşkilatlı bir gıda analiz laboratuarının kurulması amaçlanmıştır. Bu laboratuarın kurulması ile birlikte, hem süt ve süt ürünleri açısından gelişmiş Ezine hem de ilçeye çok yakın Ayvacık, Bozcaada gibi ve aynı zamanda da özellikle zeytincilik sektörünün geliştiği Edremit’e kadar hizmet verilebilecektir. Bu şekilde sorunlarına hızlı bir şekilde yanıt alan firmaların üretimlerindeki aksaklıklar da hızlı bir şekilde giderilmiş olacak ve gerek ekonomik açıdan gerekse de rekabet edebilme potansiyeli açısından firmalar büyük bir katkı elde etmiş olacaklardır. Bu sonuçlar marka durumunda olan bölgenin gerek Türkiye gerekse de Dünya çapında daha fazla tanıtılarak rekabet gücünü yükseltecektir.