Biga Meslek Yüksekokulu'muzun Projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın Destekleyeceği Projeler Arasında Açıklandı

22.04.2011
Biga Bölgesi Sürdürülebilir Çiğ Süt Kalitesini Artırmaya Yönelik Eğitim ve Laboratuar Projesi Onaylandı Biga Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Biga Bölgesi Sürdürülebilir Çiğ Süt Kalitesini Artırmaya Yönelik Eğitim ve Laboratuar” konulu projemize Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği sağlanacaktır. Proje kapsamında; 177.624.37 TL’si Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından, 59.208 TL’si de proje ortak kuruluşları olan Biga Hay-Koop Şubesi, Çanakkale Köy- Koop ve Biga Süt Üreticiler Birliği tarafından olmak üzere toplam 236,832,59 TL.tutarında hibe desteği sağlanacaktır. Proje Yöneticisi Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü; proje kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Laboratuarına Süt Analizatörü ve Somatik Hücre Sayım Cihazı alımlarının gerçekleştirileceğini ve alınacak cihazlar ile bölge çiğ süt kalitesinin sağlanmasında ve güvenli gıda üretimi için sağlıklı çiğ sütün temininde önemli kriter olan somatik hücre sayım analizlerinin yapılabileceğini belirtmiştir. Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, projenin toplam süresinin 12 ay olacağını ve öncelikle Biga merkeze bağlı Gerlengeç, Karacaali, Güleçköy, Karahamzalar ve Gemicikırı köylerinde üretilen çiğ sütlerin 4 ay süre ile kontrollerinin yapılarak ve elde edilen verilerin değerlendirileceğini ve yine 4 ay süre ile eğitim programlarının düzenleneceğini dile getirmiştir. Proje, ortak kuruluşları; Biga Hay-Koop Şubesi, Çanakkale Köy- Koop ve Biga Süt Üreticiler Birliği ve iştirakçi kuruluş olan Biga İlçe Tarım Müdürlüğü, projenin yaygınlaştırılmasında etkin rol alacak olup, proje kapsamında bulunmayan köylerde de projenin uygulanması sağlanacaktır. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.