7. Sanat Topluluğu Biga'da Her Hafta Film Gösteriyor

7. Sanat Topluluğu Biga'da Her Hafta Film Gösteriyor
Üniversitemiz Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Boğaziçi Üniversitesi tarafından eğitimlerle desteklenen 7. Sanat Topluluğu, fakülte bünyesinde periyodik olarak çarşamba günleri sinema tarihine damgasını vurmuş, önemli filmlerin gösterimini düzenlemektedir. Geçen ay başlattıkları uygulama doğrultusunda 'Sinemart 18' adı altında ilk olarak Quantin Tarantino 'nun REZERVUAR KÖPEKLERİ ve Charlie chaplin 'in MODERN ZAMANLAR adlı filmleri öncesinde slayt eşliğinde yapılan bir sunumla gösterilmiştir. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 7. Sanat Topluluğu Halkla İlişkiler Sorumlusu Eda Lapçı şunları ifade etti: “25 Mart tarihinde Dekanımız Prof. Dr. A.Kazım Kirtiş ve yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı Modern Zamanlar filmi ,sanayi toplumu ve taylorizme yönelik getirdiği eleştirel bakışı ile döneme bomba gibi düşmüş ve filmde yönetmen-senaryo yazarı-oyuncu olarak yer alan Charlie Chaplin 'in bakış açısı o zamanlar ciddi kültürel-siyasi tartışmalar yaratmıştır. 7.Sanat Topluluğu olarak faaliyetlerimizi sadece fakültemiz ve kampüsle sınırlamak yerine sosyal sorumluluk bilinciyle Biga halkıyla da bütünleşme amacındayız.Bu noktada ilk olarak 27 Mart tarihinde Güvemalan Köyünde, Güvemalan İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, 'The Cars' (Arabalar) filmini köy okulundaki tüm öğrencilere göstermiştir.Büyük bir coşku yaratan bu faaliyetimizin devamını 10 Nisan 2009 tarihinde huzur evinde gerçekleştireceğimiz gösterimden sonra, mayıs ayı başlarında da Güvemalan İlköğretim Okulu öğrencilerini,1 ayıs’ta bir film izlemek için fakültemiz amfisinde ağırlayarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu arada Biga halkına yönelik projelerimiz doğrultusunda;önümüzdeki günlerde Çocuk Esirgeme Kurumu, Köy Okulları ve Ceza Evinde gösterimlerimize devam edeceğiz. Ayrıca; 'Sinemart 18 ' adı altında nisan ayında gösterdiğimiz ilk film 'SEVEN' (oyuncuları Morgan Freeman , Brad bitt ) olup bir sonraki de yönetmeni Ken Loack olan 'Bread and Roses' (oyuncu Adrian Brody)dır” dedi. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.