Biga MYO'da Sertifika Töreni Düzenlendi

18.04.2011
19 Mart 2011 tarihinde Biga MYO Kooperatifçilik Programı öğrencilerine düzenlenen “İyi Tarım Uygulamaları (ITU) ve Organik Tarım” temel eğitim seminerlerinin sertifika töreni Yüksekokul Müdür Yardımcıları; Öğr. Gör. Hasan Kocabıyık ve Öğr. Gör. M. Fatih Türkan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Alternatif Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi’nin üstlendiği eğitim seminerlerinin sertifikaları, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) onaylı, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın İyi Tarım Uygulamaları sertifikasyonu konusunda yetkilendirilmiş kuruluşları arasında bulunan, Kalitest Eğitim ve Belgelendirme Hiz. Ltd. Şirketi’nin onayı ile Biga MYO Müdür Yardımcıları ve Kooperatifçilik Programı Bölüm Danışmanı Muradiye Özel Ödül’ün önderliğinde Kooperatifçilik Programı öğrencilerine dağıtıldı. Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Hasan Kocabıyık yaptığı açılış konuşmasında öğrencilerin okul yaşamında aldıkları eğitimlerin yanında, mesleki yaşamda da kendilerini yetiştirmeleri ve tam donanımlı halde iş yaşamına başlamaları konusunda öğrencilerin sertifikalı eğitim seminerlerine katılımlarının artması gerekliliğinin altını çizdi. Alternatif Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi Kurucusu Alper Selvi yaptığı konuşmada ise, öğrencilerin İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım konularında kendilerini geliştirmeleri hususunda, eğitim gördükleri süreçte yada mezuniyetleri sonrasında, ITU ve Organik Tarım konusunda, belgelendirme kuruluşları ile iş birlikteliğinde bulunarak, belgelendirme başvurusunda bulunan çiftçilerin arazilerinde staj yapabilme ve kendilerini geliştirme imkanlarının bulunduklarını aktardı. Konuyla ilgili fotoğrafa bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.