Uluslararası Kardeş Şehirler Buluşmasında Üniversitemiz Temsil Edildi

05.04.2011
Hollanda’nın Haarlem Şehrinde yapılan Uluslararası Kardeş Şehirler Kadın Konferansı’na Çanakkale’den altı kadın temsilci katıldı. Uluslararası Kardeş Şehirler buluşmasında Çanakkale-Türkiye’nin yanısıra Osnabruck, Bad Pyrmont, Greifswald, Schuttorf -Almanya, Angers- Fransa, Wigan- İngiltere, Haarlem-Hollanda’dan katılımcı kadınlar yer aldı. Haarlem’de 28 Mart – 3 Nisan tarihlerinde NVVH – VROUWENNETWERK Kadın Birliği tarafından organize edilen uluslararası konferansa Çanakkale Şehri’ni temsilen Üniversitemiz Öğr. Gör. Öznur Benderlioğlu Doğangün ve Yrd. Doç. Dr. Canan Öztokat Kuzucu, Çanakkale Sivil Toplum Örgütlerinden Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi Başkanı Neriman Urgancı, Yönetim Kurulu üyeleri Nilgün Ordulu, Necla Güren ve Elif Demir katıldılar. 4 Ülke’nin 9 farklı şehrinden 42 kadının bir araya geldiği toplantında ‘ Kadının Gücü’ teması 6 gün boyunca çeşitli sunumlar yardımıyla ülkeler ve kültürler boyutuyla tartışıldı. Her şehrin temsilcileri tarafından hazırlanan sunumlarda, ülke tarihinde iz bırakan güçlü kadınlar, kadının toplumdaki yeri ve görevleri, günümüz toplumunda aile – sosyal hayat ve iş hayatında kadının yeri detaylarıyla incelendi. Öznur Benderlioğlu Doğangün ve Canan Öztokat Kuzucu’nun Osmanlı İmparatorluğundan – Türkiye Cumhuriyetine kadar uzanan kadının hikâyesini Cumhuriyet dönemi modern Türk Kadını ile birleştirerek sunduğu sinevizyon büyük ilgi çekti. Aynı zamanda Çanakkale’nin tanıtımının yapıldığı ve Çanakkale’deki kadın çalışmalarından da örneklerin verildiği sunumda kent yönetiminde önemli rolleri üstlenen üst düzey kadın yöneticilerden de bahsedildi. Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi Başkanı Neriman Urgancı’nın ise Türk Kadınlar Birliği’nin tarihsel gelişimini ve faaliyetlerini aktardığı konuşması sonrasında Çanakkale heyeti; Türk Kadınının güncel hayatı, Avrupa Birliği süreci ve Okul Öncesi Eğitim ile ilgili pek çok konu hakkında bilgi verdi. Haarlem Toplantılarının bir günü ise Brüksel’de Avrupa Parlamentosu ziyaretine ayrılmıştı. Avrupa Birliği Parlementosu’nu ziyarette görevliler tarafından Parlamento ile ilgili bilgilendirilen Uluslararası Kadın Topluluğu daha sonra Hollanda’nın Liberal Parti Hollanda’nın Liberal Parti Üyesi Jan Mulder ve Demokrat 66 Partisine mensup Marietje Van Schaake ile toplantı yaptı. Görüşme de Parlamento’nun İnsan Hakları ve Kadın Hakları ile ilgili yaptığı çalışmalara değinildi. Haarlem’de Kardeş Şehir Osnabrück temsilcileri ile önümüzdeki dönemlerde ortak gerçekleştirilmesi düşünülen ‘Kardeş Şehir Kadın Buluşmaları’ üzerine de çeşitli görüşmeler yapıldı. Haberle ilgili fotoğraflara bakamak için aşağıdaki linki tıklayınız.