HİT, Çanakkale'nin En Uzak Beldesine Gitti

04.04.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu, Terzialan, Yenice ve Akçakoyun’da çeşitli temaslarda bulundu. Asker hayrına katılan öğrenciler yatılı okulda film gösterimleri yaptı, ilköğretim öğrencilerine seminer düzenledi. Halkla İlişkiler Topluluğu (HİT) halka yönelik etkinliklerini sürdürüyor. Öğrenciler önceki gün ise iki boyunca Çan, Terzialan, Yenice ve Akçakoyun’da bir dizi temasta bulundular. Topluk öğrencileri Akçakoyun Belediye Başkanı Necati Çinçe’nin davetlisi olarak düzenledikleri program kapsamında faydalı çalışmalarda bulundular. ÜNİVERSİTELİER ASKER HAYRINDA GÖDEĞE DOYDULAR Halkla İlişikler Topluluğu’na üye öğrencilerin ilk durakları Terzialan’da asker hayrı oldu. Askerliğini tamamlamış olan Sercan Durgun’un hayrına katılan öğrenciler, ev halkı tarafından sıcak bir şekilde karşılandılar. Yapılan ikramları tadan öğrenciler askerliğini tamlayan Durgun’u ve ailesini tebrik ettiler. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden öğrenim görmek için Çanakkale’ye gelen öğrenciler Çanakkale’nin çeşitli tadlarını da tatma fırsatı yakaladılar. Öğrenciler özelikle ikram edilen Gödek’i çok beğendiler. Ziyaret öğrencilerin hazırladığı armağanların Akademik Danışman Gökhan Bayram tarafından takdim edilmesi ile son buldu. HİT, YENİCE’DE Çanakkale’nin birçok ilçe ve köylerine çeşitli faaliyetler götüren Halkla İlişikler Topluluğunun bir sonraki durağı ise Yenice ilçesi oldu. Yenice’de kısa bir gezinti yapan topluk üyeleri burada bulunan öğrenciler ile de sohbet etme fırsatı yakaladılar. AKÇAKOYUN YİBO’DA FİLM GÖSTERİMLERİ Halkla İlişkiler Topluluğu, sonrasında ise Yenice’nin Akçakoyun Beldesinde bulunan Yatılı Bölge Okulunu ziyaret etti. Burada konaklayan ve ilköğretim öğrencileri ile birlikte yemek yiyen öğrenciler, minik öğrencilere çeşitli konularda faydalı olmaya çalıştılar. Topluk üyeleri ertesi gün ise yatılı bölge okulunda öğrenim gören öğrencilere film gösterimleri düzenledi. 6 ayrı sınıfta, 400’e yakın öğrenciye animasyon, tarih filmi, çizgi filmi, sinema filmi ve Dersimiz Atatürk filmini izleten üniversiteliler ile ilköğretim öğrencilerinin etkileşimi görülmeye değerdi. BAYRAM YATILI OKULDA ÖZGÜVEN VE BAŞARI SEMİNERİ VERDİ Topluk Akademik Danışmanı ve Öğretim Elemanı Gökhan Bayram, düzenlenen ziyarette yatılı okulda öğrenim gören öğrencilerde “Özgüven ve Başarı” konusunda eğitim verdi. Yaklaşık 1 saat süren eğitimde tarihten ve günümüzden örneklerle başarı ve özgüven konusu işlendi. Gökhan Bayram, öğrencilere yönelik düzenlediği eğitim programında, başarı, özgüven kavramlarını tanımlayarak, tarihten örneklerle eksiklikleri olan kişilerin nasıl başarıya ulaştığı hususunda öğrencileri bilgilendirdi. Programda ilköğretim öğrencilerine, engel ne olursa olsun, nasıl bir aileden gelinirse gelinsin başarılı olmak mecburiyetinde oldukları vurgulandı ve bunun nasıl başarılabileceği tarihten örneklerle kavratıldı. AKÇAKOYUN’DA 100 YILLIK ÇINAR İLGİ GÖRDÜ Halkla İlişkiler Topluluğu’na üye öğrenciler, YİBO ziyaretleri sonrasında ise Akçakoyun’a geçti. Burada Belediye Başkanı Necati Çinçe tarafından karşılanan öğrencilere mazisi 100 yılı bulan ve içinde berber olan çınar gösterildi. Öğrencilerin ilgisini çeken çınar ziyareti sonrasında ise Başkan Çinçe tarafından öğrencilere çay ikram edildi. Başkan Çinçe burada yaptığı değerlendirmede, üniversite öğrencilerinin sosyal olmalarının kendilerini mutlu ettiğini, Çanakkale’nin en uzak noktasında bulunan Akçakoyun’a ziyaretten mutluk duyduklarını ve üniversitelilerin elerinden geldiği kadar beldeye katkı sunmaya çalıştıklarını aktardı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.