HİT'ten Halka Okuyun Mesajı

04.04.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu öncülüğünde üniversite öğrencileri Kepez Meydanında kitap okuyarak halka mesaj verdi. Yüzlerce kişinin elerinde kitaplarıyla katıldığı etkinliği küçük çocuklar da katıldı. Kahvelerin karşısında kitap okuyan yüzlerce öğrenciyi vatandaşlar meraklı gözlerle takip etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu (HİT) öncülüğünde, üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören yüzlerce öğrenci, soğuk havaya rağmen, Kepez Belediyesi önünde kitap okuma etkinliği düzenledi. Öğrencilerin elerinde kitaplarıyla katıldığı anlamlı çalışma vatandaşlarda merak uyandırdı. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra, ilköğretim öe okul öncesi öğrencilerinin de katıldığı çalışmaya yer yer halk da katıldı. Program, Kepez Belediyesi önünde Topluluk Akademik Danışmanı ve Öğretim Elemanı Gökhan Bayram ile Kepez Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın konuşmalarıyla başladı. “KAHVELER KÜTÜPHANELERDEN DAHA ÇOK” Topluk Akademik Danışmanı Gökhan Bayram, yaptığı açıklamada, toplumun okumadığına dikkat çekti. Bayram, Türkiye’nin kitap okuma konusunda çoğu Afrika ülkesinin gerisinde kaldığını, Birleşmiş Miletler İnsani Gelişim Raporuna göre 173 ülke arasında 86. sırada yer aldığımızı söyledi. Bayram 95 kişiye bir kahvehanenin düştüğü Türkiye’de kahve sayıları ile kütüphane sayılarının kıyaslanamayacak kadar farklı olduğunu belirtti. BAŞKANDAN OKUMAYA VURGU Etkinliğin başlangıcına Kepez Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Mutan’da katıldı. Düzenlenen programın etkili olduğunu söyleyen Mutan, belediyenin kütüphane ile ilgili çalışmalarını aktararak, kütüphanedeki kitap sayısının artırıldığını söyledi. Mutan, etkinlik esnasında öğrencilere eşlik etti. MİNİKLERİN YÜZLERİNE BOYA, ELERİNE KİTAP HİT tarafından düzenlenen programa Kepez’deki ilköğretim ve okul öncesi öğretim öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde katıldı. Çocukların yoğun katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte çocuklara çeşitli kitaplar da armağan edildi. Özelikle Dünya klasiklerinin armağan edildiği etkinlikte çocukların yüzleri de boyandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 1. sınıf öğrencilerinin yüz boyaması yaptığı etkinlikte öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi. MEYDAN OKUYANLARLARLA DOLDU Yapılan konuşmaların ardından, yüzlerce öğrenci, sessiz bir biçimde kitap okumaya başladı. Kitap okudukları süre boyunca hiçbirşeyle ilgilenmeyen öğrenciler, düzenlenen etkinlik ile çeşitli değerlendirmelerde bulundular. Üniversite öğrencileri topluma örnek olmaktan mutluk duyduklarını aktarırlarken, özelikle minik öğrencilere ve vatandaşlara okuma sevgisini yansıtmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Üniversiteliler, kitaba ilgi göstermeyen ülkemizde, yaptığımız çalışma sayesinde kitap okuma oranını biraz olsun ve olumlu yönde etkilemeyi amaç ettiklerini kaydettiler. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.