KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu TÖRE'den Üniversitemize Ziyaret

01.04.2011
Üniversitemizde düzenlenen “Belgeleriyle Dünden Bu Güne Yaşananlar Açısından Kıbrıs Gerçeği" paneline konuşmacı olarak katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sn. Zorlu Töre, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdurrahim Temiz ile Rektörlüğümüzü ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Ziyarette üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu ve Prof. Dr. Yücel Acer ile Rektör Baş Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Kaya, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Feyzi Uğur da hazır bulundu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde lisans öğrenimini tamamlayan KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sn. Zorlu Töre, Kıbrıs halkının Türkiye’yi çok sevdiğini ve Türkiye’ye gönülden bağlı olduklarını ifade ederek Kıbrıs’ın ekonomik, sosyal, zirai durumuna ilişkin bilgiler aktardı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu da üniversitemize ilişkin çeşitli bilgiler vererek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak nitelikli insanlar yetiştirip insanlığın hizmetine sunma isteği içinde olduğumuzu belirtti. Üniversitemiz yönetimi, KKTC’ye her zaman katkı vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekleyerek Kıbrıs halkının yanında olduklarını iletti. Ziyaret karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileri ile son buldu. Ziyaretle ilgili fotoğrafa bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.