"Türkiye Üniversiteler Kros Birinciliği" Üniversitemizde Gerçekleştirildi

29.03.2011
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde ‘’Türkiye Üniversiteler Kros Birinciliği’’ organizasyonunu gerçekleştirdi. Üniversitemiz Dardanos yerleşkesinde düzenlenen müsabakalara 56 Üniversitenin Bay ve Bayan Kros takımları katıldı. Müsabakaların açılış konuşmalarını sırasıyla ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. M. Kamil Özer ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer gerçekleştirdi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. M. Kamil Özer yaptığı konuşmada Çanakkale’de kros takımlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek organizasyonun düzenli geçmesinde emeklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de Çanakkale’nin tarihteki yerinin önemini ifade ederek tüm sporculara başarılar diledi. Organizasyona yaptıkları katkılardan ötürü de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu ve Prof. Dr. M. Kamil Özer’e TÜSF Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer tarafından plaket takdim edildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu ise plaket takdimi sonrası yaptığı konuşmada, bu müsabakaların ÇOMܒde yapılmasının gurur verici olduğunu ifade ederek müsabakaların dostluk ve kardeşlik içinde geçmesini diledi. Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, bu tür organizasyonların gelecekte de üniversitemizde düzenlenmesini temenni etti. ‘’Türkiye Üniversiteler Kros Birinciliği’’ organizasyonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye giren isim ve üniversiteler şunlardır: Ferdi Bayanlar Kros Türkiye Birincisi Fadime Suna (Anadolu Üniversitesi), Türkiye İkincisi Aslı Çakır Alptekin (Dumlupınar Üniversitesi), Türkiye Üçüncüsü Esma Aydemir (Pamukkale Üniversitesi). Ferdi Erkekler Kros Türkiye Birincisi Hasan Pak (Aksaray Üniversitesi), Türkiye İkincisi Cihat Ulus (Erciyes Üniversitesi), Türkiye Üçüncüsü Erdinç Ekin (Aksaray Üniversitesi). Bayanlar Takım’da birinci Anadolu Üniversitesi, ikinci Dumlupınar Üniversitesi, üçüncü Niğde Üniversitesi. Erkekler Takım’da birinci Aksaray Üniversitesi, ikinci Dumlupınar Üniversitesi, üçüncü Erciyes Üniversitesi. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.