Biga MYO'da "İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım" Eğitimi

22.03.2011
Biga Halk Eğitim Merkezinde, Kooperatifçilik Program Danışmanı Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL’ ün gözetiminde Biga MYO Kooperatifçilik programı 1 ve 2 sınıf öğrencilerine yönelik , "İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ve Organik Tarım" konulu temel eğitim semineri düzenlendi. Alternatif Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Kurucusu Alper SELVİ’nin üstlendiği eğitim organizasyonu, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) Onaylı, TC. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın İyi Tarım Uygulamaları sertifikasyonu konusunda yetkilendirilmiş kuruluşları arasında bulunan, Kalitest Eğitim ve Belgelendirme Hiz. Ltd. Şirketi’nin yetkisi dahilinde gerçekleşti. Kalitest Belgelendirme ve Eğitim Hiz. Ltd. Şirketi eğitmenlerinden Dr. Barış ACAR, 1. Oturumda; iyi tarım uygulamaları, tarımsal üretimdeki gıda güvenliği, ürün izlenebilirliği ve 7 Aralık 2010 tarihinde yayınlanan, iyi tarım uygulamaları ile ilgili yeni yönetmelikler hakkında öğrencilere bilgi verdi. Üretici ve üretici gruplarının; İTU sertifikasyon süreci başvuruları ve sertifikasyonda izlenecek yol hakkında da açıklamalarda bulundu. Programın 2. Oturumunda ise Ziraat Mühendisi Neslihan ŞİMŞEK, organik tarım, organik tarım sertifikasyon süreci, organik tarım kontrolörlüğü ve ekolojik çiftlik uygulamaları hakkında geniş açıklamalarda bulundu. Alternatif Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri kurucusu Alper SELVİ Çanakkale’nin ve ilçelerinin, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım sertifikasyonu konularında hızla gelişmekte olduğunun altını çizerek, tarıma yönelik gerek Ziraat Fakültesi öğrencilerinin gerekse Meslek Yüksek Okullarının tarım ile ilgili programlarından mezun olacak öğrencilerin sertifikasyon kuruluşlarında ve danışmanlık şirketlerinde istihdam olmaları konusunda, staj ya da iş başvuru süreçlerinde olumlu etkiler bırakacak sertifikalı eğitim programlarının gerekliliğini vurguladı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.