Nevruz Bayramı Üniversitemizde Kutlandı

21.03.2011
Nevruz Bayramı üniversitemizde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikler kapsamında Yrd. Doç. Dr. Hamdi Güleç tarafından "Nevruz Ritüeli ve Destanlarda Nevruz İzleri" temalı konferans verildi. Yrd.Doç. Dr. Hamdi Güleç, Nevruz’un kuzeyden güneye geniş bir coğrafyada insanlar tarafından baharın başlangıcı olarak kutlandığını dile getirerek başka milletlerde ve etnik gruplardaki isimlerine de değindi. Nevruz’un köklü bir tarihe sahip olduğunun altını çizen Güleç, 1991’de Türk dünyasında Nevruz'un bayram olarak ilan edildiğini ifade etti. Yrd.Doç. Dr. Hamdi Güleç’ın verdiği konferanstan sonra ÇOMÜ Halk Oyunları ve Gösteri Topluluğunun düzenlediği Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirildi. Halk Oyunları Gösterisi’nin ardından da üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca Nevruz pilavı dağıtıldı. Pilav dağıtımının ardından Şef İftihar Vanlı başkanlığında düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri ile etkinlikler son buldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.