ÇSATT'tan "250 Bin Cana Hayat Verin" Projesine Destek

21.03.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) Türk Kızılayı ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin ortak olduğu ve Kızılay İstanbul Gençlik Kolları koordinatörlüğünde gerçekleşen “250 BİN CANA HAYAT VERİN” projesi kapsamında 17 Mart gecesi Kabatepe bölgesinde kurulan Çadırköy’de gerçekleştirilen anma gecesinde “Geleceğini Biliyordum” adlı tiyatro oyunuyla destek verdi. 81 ilden 700 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen proje kapsamında anma gecesine Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Mehmet Kaplan da katıldı. Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu’nun “Geleceğini Biliyordum” adlı tiyatro oyununu izlerken gözyaşlarına hâkim olmadığı görülen Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali Çanakkale şehitleri’ne gönül vermiş öğrenci arkadaşların profesyonel oyuncu olmadıkları halde Çanakkale ruhunu gerçekten hissederek oynadıklarını ve bu başarılarını takdir ettiğini dile getirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de beğenisini dile getirerek “Sizleri en yakın zamanda İstanbul’a bekliyoruz” dedi. Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Mehmet Kaplan Genel Başkan Tekin Küçükali’ye anı armağanını sunmak üzere ÇSATT topluluk başkanı Süleyman Açıkgöz’ü sahneye davet ederek “Yıllar önce böyle bir topluluğun kurucu akademik danışmanlığını yapmak bana nasip oldu. Bununla gurur duyuyorum. Bu armağanı takdim etmek onlara yakışır” dedi. Büyük beğeni kazanan tiyatro oyununun ardından öğrenciler çadırlarda konakladılar. Ertesi gün proje kapsamında yurdun dört bir yanından gelen öğrenciler Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu üyelerinin rehberliğinde yarımadayı ziyarette bulundular. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.