"1915 Şehitleri ve Çanakkale" Konulu Konferans Düzenlendi

18.03.2011
18 Mart 2011 Cuma günü Biga MYO’da Biga Değerleri Topluluğu’nun organize ettiği "1915 Şehitleri ve Çanakkale" konulu konferans düzenlendi. Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutman Ş.Şamil Bucak tarafından verilen konferansa Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Bahaddin Zayim, Yüksekokulumuz Öğretim Elemanları, İdari Personeli ile öğrenciler katıldı. Makine Programı öğrencisi Rıza Fırat Cihan’ın Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitleri” konulu şiirini okuduktan sonra Okutman Ş.Şamil Bucak; bundan 96 yıl önce tüm yokluklara, imkansızlıklara rağmen, Türk milletinin yüksek ruh ve inancı ile tarihimizin en parlak zaferinin kazanıldığını, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde batının büyük güçlerine unutulmaz bir ders verildiği ve bu topraklarda sadece Türk Milletini değil tüm insanlık tarihini etkileyen büyük bir kahramanlık destanının yazıldığını ifade etti. Bucak; “Üzüntü ve gururu bir arada yaşadığımız bugünde, Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü, silah arkadaşlarını, ülkesi ve ulusu için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Güzel yurdumuzu birlik ve beraberlik içinde daha güzel günlere ulaştırmanın hepimizin ortak görevi olması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Konferans Biga Değerleri Topluluğu Topluluk Başkanı Bahar Yavaş’ın, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutman Ş.Şamil Bucak’a ve katılımcılara teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.