Üniversitemiz Rektörü Beraberindeki Heyetle Zurich University of Applied Sciences’ ı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah KELKİT ve Yüksek Lisans Öğrencisi Alper SAĞLIK ile birlikte Zurich University of Applied Sciences’ ı ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında Zurich University of Applied Sciences Rektörü Prof. Dr. Werner Inderbitzin ve School of Life Sciences and Facility Management Dekanı Prof. Dr. Urs Hilber ile iki üniversite arasında akademik, alt yapı ve sosyo-kültürel alanlarda karşılıklı işbirliği konularında değerlendirmeler yapılmıştır. Bu amaçla Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, her yönüyle üniversitemizin tanıtımını yaparak, 2010 Dünya Üniversiteler Kongresi ve yapılan ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde sürdürülen ve yapılabilecek ortak projeler hakkında bilgiler vermiştir. Ayrıca, Zurich University of Applied Sciences’ın farklı birimlerinde laboratuar, stüdyo ve araştırma-uygulama alanları (mühendislik, peyzaj, tarım, biyoteknoloji, botanik bahçesi, Alpler’deki ekoturizm amaçlı kullanılan motel ve çalışma ofisleri vb) da ziyaret edilmiştir. İlgili birim yöneticilerince yürütülmekte olan araştırma-uygulama projeleri hakkında bilgiler verilmiştir. Rektörlerce imzalanan Erasmus işbirliği anlaşmasıyla 2009–2010 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılından itibaren ilgili bölümler arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimi gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.