ÇSATT 220 Öğrenciyle Gelibolu Yarımadası Şehitliklerini Gezdi

14.03.2011
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin aktif topluluklarından biri olan Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT), 2011-2012 bahar dönemi Genel Şehitlik gezisini gerçekleştirdi. 220 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi, öğrencilerin sabah saat 08:00’de Kilitbahir İskelesi’nde buluşmalarıyla başladı. Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası, Şahindere Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ertuğrul Tabyaları, Sargıyeri Şehitliği, Lone Pine, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Arıburnu Yarları, Conkbayırı ve son olarak Anzac Koyu güzergâhında gerçekleştirilen geziden öğrenciler çok memnun kaldı. Savaşlar esnasında yaşananları yerinde dinlemekten mutlu olduklarını söyleyen ve bir görevi yerine getirmiş olmanın huzurunu taşıyan topluluk üyeleri, dönem içinde gerçekleştirilecek diğer etkinlikleri de heyecanla beklediklerini dile getirdiler. Başkan Süleyman AÇIKGÖZ, bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını yeni arkadaşlarla paylaşmanın gurur ve mutluluğu yaşadıklarını, topluluk olarak çalışmalarına aynı yoğunlukta devam edeceklerini ve geziye ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. 27.03.2011 tarihinde de Anadolu Yakası’ndaki şehitlik ve tabyaları gezeceklerini söyleyen Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler grubu sorumlusu Gözde KESKİN, savaşın her iki yakada da yaşandığını ve oraları da unutmamak gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.