İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

11.03.2011
İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’nın organizasyonunda Yrd. Doç. Dr. Muhammet Erat tarafından “Milli Mücadele’de Mehmet Akif Ersoy’un Faaliyetleri ve İstiklal Marşı’nın Kabulü” başlıklı bir konuşma gerçekleştirildi. Etkinliğe üniversitemiz yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte ilk olarak Tarih Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Barış Borlat tarafından İstiklal Marşı’nın tümü okundu. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem de günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Yrd. Doç. Dr. Muhammet Erat ise yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy'un içinde bulunduğu tarihsel ortam ile düşüncelerine ve Kurtuluş Savaşı’nda Milli Mücadeleye olan etkisine ilişkin bilgiler vererek İstiklal Marşı’nın seçilme sürecine değindi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.